"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În fiecare persoană pe care o întâlnim, fără excepție există si ceva bun. Nu cred ca Dumnezeu a lăsat pe acest pământ un om rău în totalitate. Nu e ușor de văzut partea bună și frumoasă în unii oameni. Dar haideți să încercăm…poate vom descoperi acel lucru bun.

Iată mai jos o mică povestioară care ne arată că nu e bine să ne încărcăm cu ură, invidie, ranchiună…tot nouă ne facem rău prin aceste lucruri.

Un șarpe ai intrat într-un atelier de tâmplărie și, în timp ce se târa, a trecut peste un fierăstrău și a fost rănit ușor. Apoi, cu toată furia, a mușcat fierăstrăul dar făcând acest lucru s-a rănit grav la gură. Deci, fără să înțeleagă ce se întâmplă s-a gândit că fierăstrăul era pe punctul de a ataca și a decis să înfășoare fierăstrăul pentru a-l sufoca cu tot corpul. Din păcate, strângând -ul cu toată puterea, a sfârșit prin a se ucide.

Morala:

Uneori reacționăm cu atâta mânie față de cei care ne-au făcut rău și până la urmă ne dăm seama că de fapt ne rănim pe noi înșine. În viață este bine uneori să ignorăm situațiile rele, să ignorăm oamenii care vor să ne rănească, să ignorăm comportamentul lor dăunător și chiar cuvintele urâte.

Oamenii spun și fac multe lucruri dar tu decizi dacă te preocupi sau nu de aceste chestii. Nu lăsați niciodată ura să pună stăpânirea pe viața voastră, deoarece iertarea nu este slăbiciune, iertarea înseamnă a avea dragoste de sine și cu nepăsare și calm ea este leacul pentru tot răul și stresul simțit.

Sursa: randuripentrutine

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.