"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Pentru platoul cu prăjituri festive de la o aniversare sau o ocazie specială, îți recomandăm să pregătești și prăjitura Albă ca Zăpada. Este o rețetă veche de prăjitură cu foi preparate pe dosul tăvii, pe care nu ai cum să nu o adori.

Prăjiturile cu foi pe dosul tăvii pe lângă gustul delicios și aspectul plăcut, mai au avantajul că sunt și spornice. Chiar dacă necesită mai mult timp de preparare și răbdare până la porționare, rezultatul final merită și efortul și așteptarea.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu o prăjitură de excepție.

Prăjitura Albă ca Zăpada – Ingrediente

PUBLICITATE

Chiar dacă lista de ingrediente pare mare, sunt ingrediente simple pe care, cu siguranță, le găsești în frigider sau în cămară.

Ingrediente pentru aluat de foi pe dosul tăvii:

• 500 gr făină
• 2 ouă medii
• 10 linguri de lapte
• 10 linguri de zahăr
• 10 linguri de ulei
• o lingurita de amoniu pentru prăjituri
• 2 linguri suc de lămâie
• un praf de sare

PUBLICITATE

Ingrediente pentru cremă:

• 1 litru de lapte
• 8 linguri de făină
• 8-10 linguri de zahăr
• 200 gr unt
• un praf de sare
• coaja și sucul de la o lămâie
• zahăr pudră sau nucă de cocos, pentru decor

Prăjitura Albă ca Zăpada – Mod de preparare

PUBLICITATE

Se începe cu prepararea aluatului pentru foi pe dosul tăvii. Este un aluat fraged care necesită puțin timp de odihnă înainte de coacere.

Cum prepari aluatul fraged pentru foi pe dosul tăvii

Pune conținutul celor două ouă într-un bol şi amestecă-le cu un praf de sare și zahărul. Apoi adaugă uleiul, laptele şi amestecă bine totul până la omogenizare. Stinge amoniul în sucul de lămâie, adaugă-l în compoziție și încorporează, treptat, făina cernută. vei obține un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.

PUBLICITATE

Împachetează aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l la odihnit 30 de minute.

Cum coci foile de aluat pe dosul tăvii

După scurgerea celor 30 de minute, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

PUBLICITATE

Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde câte o parte de aluat, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi. Întinde-l într-o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Folosește o tavă de aproximativ 23/36 cm. Rulează foaia pe sucitor și transfer-o pe dosul tăvii pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină. Coace foile de aluat pe dosul tăvii pentru 3-4 minute, fiecare, la 180 de grade Celsius.

Cât timp aluatul se odihnește, te ocupi de crema pentru umplut foile.

Cum prepari crema de lămâie pentru prăjitura Albă ca Zăpada

PUBLICITATE

Amestecă într-un vas cu pereţii dubli, făina, zahărul sarea şi coaja de lămâie răzuită fin. Apoi, adaugă treptat laptele și amestecă intens până la omogenizarea compoziției.

Pune vasul la foc mediu şi fierbe crema, amestecând în ea continuu, până începe să facă bule de aer la suprafață și devine consistentă ca o budincă. Acoperă crema, direct la contact cu folie de prospețime și las-o la loc răcoros.

Scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei. Când crema este complet rece, mixează untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos și adaugă treptat din cremă. Adaugă și sucul de lămâie și omogenizează bine crema.

PUBLICITATE

Împarte crema în două părți și întinde-o între foile de aluat, pe care le așezi în tava de copt.

Crema de lămâie se întinde între foile de aluat / Rețetefeldefel.ro

Acoperă prăjitura Albă ca Zăpada cu hârtie de copt și așază peste ea un tocător de lemn. Dă tava la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe cealaltă. În acest timp foile de aluat se vor frăgezi de la contactul cu crema, iar prăjitura se va putea porționa frumos. Decorează prăjitura cu zahăr pudră sau cu nucă de cocos, porționeaz-o și așaz-o pe platou.

PUBLICITATE

Spor și poftă bună!

Sursa: catine

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]