"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ne plac deserturile cu fructe și le pregătim foarte des, în orice sezon, iar acum a sosit timpul să pregătim acest pandișpan cu cireșe și scorțișoară.

De cele mai multe ori prăjiturile simple au un succes neașteptat. Se prepară rapid, fără prea mari bătăi de cap și fără teama de nereușită. Poate de aceea și ies foarte bune și au așa mare trecere în rândul celor care le savurează.

Sunt delicioase prăjiturile cu fructe de sezon, dar le putem pregăti și mai târziu cu fructe congelate, sau fructe din compot.

Rețetă de pandișpan cu cireșe și scorțișoară

Blatul de pandișpan de la rețeta de față trebuie să fie puțin mai dens, pentru a nu lăsa fructele să migreze la bază. Vom adăuga puțin mai multă făină în compoziție. Cireșele se trec ușor prin zahăr pudră amestecat cu puțină scorțișoară. Dacă nu agreați scorțișoara, folosiți zahăr pudră cu aromă de vanilie. Noi adorăm scorțișoara și nu evităm s-o includem în cât mai multe deserturi.

Ingrediente

o Pentru o tavă de 23/36 cm:

o 6 ouă medii
o 200 gr zahăr
o 100 ml ulei
o 220 gr făină
o 500 gr cireșe
o 50 gr zahăr pudră cu scorțișoară
o 1 praf de sare
o zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare

Începem cu îndepărtarea sâmburilor de la cireșe, apoi se pun cireșele într-o sită, la scurs.

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste gălbenușuri și le amestecăm pentru a li se intensifica culoarea. Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția.

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm energic până obținem o bezea foarte fermă. Adăugăm, treptat, din gălbenușurile amestecate cu ulei și amestecăm ușor până se omogenizează compoziția. Nu mai folosim mixerul, ci o spatulă pentru a se menține compoziția aerată. La final, adăugăm făina lingură cu lingură, amestecând încet, de jos în sus, cu mișcări circulare.

Ungem tava cu ulei și presărăm făină, apoi întindem aluatul de pandișpan în ea.

Trecem jumătate din cantitatea de cireșe prin zahărul pudră cu scorțișoară și le înfigem în aluat. Restul de cireșe le presărăm pe deasupra, pentru un aspect mai plăcut.

Presărăm peste acestea puțin zahăr cu scorțișoară și dăm tava la cuptorul încălzit. Coacem deliciosul pandișpan cu cireșe și scorțișoară pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Nu uităm să facem și testul cu scobitoarea.

Pandișpan cu cireșe și scorțișoară, la temperat în tavă / Shutterstock
După coacere, lăsăm pandișpanul să se răcească în tavă, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.

Porții de pandișpan cu cireșe și scorțișoară decorate cu zahăr / Shutterstock
Spor și poftă bună!

Sursa: retetefeldefel

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.