"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

A început postul Sfinților Petru și Pavel, numit în popor și Postul Cincizecimii, care durează 7 zile. Creștinii respectă obiceiuri și tradiții în tot acest timp, iar postul sfinților Apostoli are o durată diferită, de la an la an.

Postul Petru și Pavel 2021
De obicei, acest post ar trebui să înceapă luni, după Duminica Tuturor Sfinților. În momentul în care Învierea este sărbătorită mai târziu de 1 mai, postul Sfinților Petru și Pavel se scurtează.

Sfântul Sinod a stabilit că este necesară o perioadă de post de minim 7 zile. În 2021 vor fi 4 zile cu dezlegare la pește din totalul de 7 zile. Iată care sunt zilele cu dezlegare la pește:

22 iunie – Sfântul Grigore Dascălul

24 iunie – Nașterea Sfântului Ioan Botezătoru

26-27 iunie – zile de sâmbătă și duminică.

Tradiții și obiceiuri în postul sfinților Petru și Pavel.
Pe toată durata postului sunt interzise nunțile, iar femeile nu au voie să mănânce mere până în ziua praznicului.

În cazul femeilor tinere, vârstnice și la sărbătoarea Sfântului Ilie, această interdicție este ridicată. Lucru care se va întâmpla pe 23 iunie.

În plus, este interzisă organizarea de petreceri. Cei care țin post trebuie să mănânce cereale, salate, fructe și legume.

Sursa:playtech

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.