"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cunoscută sub mai multe denumiri, creşte în poienile subalpine, dar şi în pădurile de foioase, pe marginea drumurilor şi de-a lungul şinelor de tren, în locuri părăsite ori tufişuri umbroase.

loading...

Proprietăţile tămăduitoare ale urzicii moarte sunt cunoscute în tratarea multor afecţiuni: tuse, gripă, răceli, boli de piept, reumatism, leucoree, inflamaţii ale prostatei; boli ale aparatului genito-urinar, anexită, inflamaţii ale uterului, tulburări şi dureri menstruale, nervozitate în menopauză, boli renale grave etc.

Mod de utilizare:

Infuzia de urzică moartă se poate obține amestecând două lingurițe de flori şi frunze de urzică uscate şi pulverizate în 150 ml apă fierbinte. Amestecul se lasă în repaus timp de aproximativ 15 minute, după care se strecoară şi se poate consuma. Doza zilnică recomandată este de 3-4 căni de infuzie de urzică moartă.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.