"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Proprietati excelente de albire, curatare si dezinfectare – pentru asta este apreciat acidul citric in gospodarie. De la calcar, pentru curatarea vaselor, pentru ingrijirea masinilor de spalat, toate acestea sunt optiuni pentru uz casnic.

Acid citric pentru calcar

Calcarul de pe peretii ibricului, precum si pe elementul de incalzire al unei masini de spalat, este depunerea sarurilor continute in apa de la robinet. Sarurile se aseaza la suprafata, ceea ce in timp duce la distrugerea smaltului ceainicului. Din acelasi motiv, apare uzura prematura a elementului de incalzire in masina de spalat.

Puteti prelungi durata de viata a ustensilelor de bucatarie si a aparatelor de uz casnic prin curatarea calcarului cu acid citric. Actiunea unei substante se bazeaza pe proprietatile sale chimice: reactionand cu sarurile, acidul le transforma intr-o forma solubila si le distruge complet.

Cum putem curata un ceainic cu acid citric?

Procesul de curatare a peretilor fierbatorului este simplu:
-in functie de starea smaltului, luati 30-50 g de acid citric;

-umpleti ibricul cu apa rece si adaugati pulbere;
-fierbe apa timp de 5 minute;
-scoateti recipientul de pe caldura si scurgeti usor apa pentru a va asigura ca tot calcarul s-a desprins de pe pereti;

scurgeti apa murdara si clatiti fierbatorul bine.
Daca este necesar, procedura poate fi repetata de mai multe ori. Inainte de a folosi fierbatorul in scopul propus, trebuie sa il fierbeti de doua ori si sa scurgeti complet apa curata.
Acid citric pentru curatarea masinii de spalat
Pentru a scapa masina de spalat de calcar cu acid citric, urmati acesti pasi:
-Se toarna 200 g de substanta in compartimentul pentru detergent ;
-activati modul, care dureaza 1,5-2 ore;
-lasati tamburul gol pentru o astfel de „spalare”;
-temperatura trebuie sa fie de cel putin 80 de grade;
-cand procesul de spalare s-a incheiat, indepartati marginile de etansare si indepartati ceea ce s-a acumulat acolo ;
-deschideti trapa de scurgere si verificati daca exista particule de sol.

Acidul citric poate fi turnat nu numai in compartimentul pentru pulbere, ci si in tamburul masinii; acest lucru nu va afecta calitatea curatarii elementului de incalzire. In scop preventiv, 20 g de substanta pot fi adaugate la pulbere la spalarea lenjeriei albe.
Curatarea la scara cu acid citric are o serie de avantaje fata de alte metode – substanta este eficienta chiar si in cele mai avansate cazuri si este absolut netoxica. Si utilizarea acestuia la spalarea lenjeriei albe nu numai ca va prelungi durata de viata a masinii, ci si va albi lucrurile si mai bine.

Sursa: fabricatinromania

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.