"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Trataka este o metoda tantrica pentru imbunatatirea vederii ce presupune fixarea privirii intr-un singur punct. Poate fi un obiect mic, un punct negru sau chiar flacara unei lumanari.

loading...

In timpul acestui exercitiu, globii oculari trebuia sa ramana stabili.

Exista doua tipuri de trataka: externa si interna. Cei care vor sa faca exercitiu trataka interna, trebuie sa stea cu ochii inchisi si sa se concentreze pe un element interior. Se pot concentra pe zona dintre sprancene.

In trataka externa, ochii trebuie sa stea deschisi, iar mintea sa se concentreze asupra unui obiect real din exterior.
Daca ai o vedere slaba sau usoare probleme cu ochii, fa aceste exercitii timp de 5 minute in fiecare zi. Muschii din jurul ochilor se vor intari.
Exercitii trataka pentru imbunatatirea vederii
Punct negru pe o frunza
Ia o frunza de dimensiunea palmei si deseneaza un punct negru de dimensiunea unui bob de mazare in centrul acesteia. Asaza frunza pe un perete si stai la 2 metri distanta de ea.
Apoi asaza-te confortabil pe un scaun si concentreaza-te pe punctul desenat timp de 5-10 minute, in fiecare dimineata.
Cer albastru
Asaza-te intr-un loc linistit si priveste cerul ablastru. Acest exercitiu te ajuta sa creezi instananeu o conexiune cu cerul.
Cristal
Daca ai un cristal, asaza-l la 2 metri distanta de ochi. Se crede ca aceasta piatra puternica poseda calitati vindecatoare.
Ac
Agata un ac pe perete. Asigura-te ca vederea periferica nu este obstructionata de niciun alt obiect. Concentreaza-te pe ac timp de 5-10 minute.
Iconita
Ia o foaie goala si fa o gaura cu un diametru de 5 cm in ea. Apoi pune o iconita in acea gaura. Asaza iconita la 2 metru distanta si priveste-o timp de 5-10 minute.
Floare
Ia o floare de culoare inchisa si asaz-o intr-un loc luminos. Concentreaza-te pe floare timp de 5-10 minute.

Sursa: gatitul

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.