"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Uleiul de peste a fost mult timp considerat o pastila magica. Si din motive bine intemeiate.

loading...

Care sunt beneficiile uleiului de peste
Uleiul de peste contine pana la 30% omega-3. Acesti acizi grasi sunt indispensabili: sunt necesari organismului, dar nu stie sa-i sintetizeze singuri. Prin urmare, trebuie sa le primeasca cu mancare.
In acest context, acizii omega-3 au fost inclusi in ghidurile medicale internationale pentru prevenirea si tratamentul bolilor cardiovasculare.

1. Uleiul de peste imbunatateste sanatatea inimii
Diversi oameni de stiinta au stabilit o relatie clara: cu cat o persoana mananca mai des peste, cu atat este riscul mai mic sa dezvolte de boli de inima.

2. Sprijina sanatatea mintala
Creierul are aproape 60% grasime, cea mai mare parte fiind asociata cu omega-3. Prin urmare, oamenii de stiinta presupun ca acizii omega-3 sunt necesari pentru functionarea normala a substantei cenusii.
Exista studii care demonstreaza ca administrarea de ulei de peste reduce probabilitatea tulburarilor psihice la persoanele cu risc. S-a demonstrat ca doze mai mari de aceeasi grasime reduc simptomele tulburarii bipolare.

3. Te ajuta sa slabesti
Suplimentele cu ulei de peste pot ajuta la normalizarea greutatii la fel de eficient ca si exercitiile de trei ori pe saptamana timp de 45 de minute.

4. Sprijina sanatatea ochilor
Se stie ca persoanele care nu primesc suficienta cantitate de omega-3 sunt mai susceptibile de a experimenta tulburari de vedere legate de varsta. Cu toate acestea, cercetarile pe aceasta tema sunt inca insuficiente.

5. Reduce tensiunea arteriala
Potrivit expertilor de la Cleveland Clinic, acizii grasi omega-3 scad tensiunea arteriala la fel de eficient ca modificarile stilului de viata, cum ar fi exercitiile fizice sau reducerea aportului de sare. Si aceasta este o veste buna pentru cei care sufera de hipertensiune.

6. Are proprietati antiinflamatorii
In mod normal, inflamatia este chiar benefica: acesta este modul in care sistemul imunitar combate infectiile. Dar inflamatia cronica persistenta este cu siguranta daunatoare. Ei sunt adesea responsabili de dezvoltarea obezitatii, diabetului, bolilor de inima, artritei reumatoide, astmului .

Uleiul de peste incetineste inflamatia si ajuta la ameliorarea simptomelor.

7. Reduce depresia
Uleiul de peste imbunatateste semnificativ bunastarea persoanelor cu depresie. Mai mult, la 67% dintre participantii la unul dintre studii, simptomele acestei tulburari mentale dupa un curs de omega-3 au disparut aproape complet.

8. Imbunatateste starea pielii
Acizii grasi omega-3 sunt implicati activ in metabolismul epidermei. Daca nu sunt suficiente, pielea incepe sa piarda umezeala, se desprinde, este mai usor sa se irite si sa se infecteze.
Uleiul de peste ajuta la mentinerea sanatatii pielii. In plus, imbunatateste psoriazisul.

Sursa: fabricatinromania

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.