"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Aloe vera este o plantă extraordinară, având atât rol medicinal, cât și decorativ. Se poate întreține ușor, în apartament, și poate supraviețui o lungă perioadă atunci când este îngrijită corespunzător.

loading...

În trecut, oamenii foloseau aloe vera pentru a trata diferite afecțiuni, precum rănile deschise sau arsurile ușoare. După mai mult cercetare, oamenii de știință au descoperit că aloe poate fi utilizată și în tratarea astmului, diabetului sau afecțiunilor pielii.

Astfel, aloe vera este folosită și în industria produselor cosmetice, datorită proprietăților rejuvenante. Aloe vera poate fi utilizată în combaterea acneei, a arsurilot ușoare, previne apariția ridurilor și regenerează pielea.
Îngrijire aloe vera

Unul dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii corespunzătoare ale acestei plante este lumina. Aloe are nevoie de multă lumină, așa că specialiștii recomandă să fie așezată la fereastră. În perioada verii, atunci când nu există nicio șansă ca temperatura să scadă foarte mult pe timpul nopții, aloe vera poate fi mutată în grădină, la loc însorit.

În ceea ce privește hidratarea, aloe trebuie udată atunci când solul este uscat, de-abia atunci udați cu atenție până când apa trece prin orificiile de drenaj. Un factor important este atenția către provesul de hidratare, planta având nevoie de udare constantă doar în anumite perioade.

Dacă o udați prea des, atunci rădăcinile plantei pot putrezi. Așadar, începând cu luna octombrie, până în luna aprilie, aloe vera trebuie hidratată cu regularitate, având grijă ca în lunile de iarnă să nu folosiți prea multă apă. Cea mai potrivită apă pentru aloe este cea de ploaie.

Fertilizare aloe vera

Perioada optimă de creștere a plantei este din luna aprilie în luna septembrie, motiv pentru care în acest interval se pot folosi îngrășăminte de specialitate, de două ori pe lună. În timpul iernii, procesul de fertilizare este inutil, pentru că planta nu mai crește. Așadar, diluați îngrășământul cu apă, folosind coji de nucă sau pietricele la fundul ghiveciului pentru a vă asigura că soluția este bine drenată.

Un alt factor important de care trebuie să țineți cont este legat de ghiveciul în care va sta planta. Specialiștii recomandă ca vasul să fie de trei ori mai mare decât rădăcina plantei, cu scopul de a avea destul loc să crească. Atunci când aloe vera crește și mai mult, trebuie mutată într-un recipient și mai mare.

Momentul oportun de schimbare a ghiveciului este atunci când frunzele plantei sunt la fel de înalte precum recipientul. Acesta este semnalul prin care vă dați seama că planta are nevoie de un ghiveci mai mare pentru a se dezvolta armonios.

Sursa: agromedia.ro

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.