"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Fie că ești o persoană religioasă, spirituală sau nu crezi în nimic, gândește puțin asupra acestor cuvinte pentru că sunt destul de puternice și îți pot transforma viața.

loading...

Uneori, Dumnezeu îți arată ce înseamnă durerea doar pentru a te face mai puternică. Uneori, Dumnezeu îți arată ce înseamnă eșecul doar pentru a te face mai umilă. Uneori, Dumnezeu îți arată ce înseamnă să suferi doar pentru a te face să ai mai multă grijă de tine. Uneori, Dumnezeu îți arată ce înseamnă să nu mai ai nimic doar pentru a te învăța valoarea lucrurilor care chiar contează în această viață.

Recent, am citit un citat care spune cam așa ceva: “Uneori Dumnezeu îți frânge inima pentru a îți salva sufletul.” Fie că ești o persoană religioasă, spirituală sau nu crezi în nimic, gândește puțin asupra acestor cuvinte pentru că sunt destul de puternice și îți pot transforma viața.

Totul în această lume se întâmplă într-un motiv întemeiat, un scop superior. Până și relațiile dificile pe care le-am avut vor părea binecuvântări deghizate pe măsură ce ne continuăm călătoria, ce mergem mai departe pe drumul nostru, detasandu-ne de trecut.

Metaforic vorbind, cu toții avem inimile frânte – într-un fel sau altul. Dacă nu am ști ce înseamnă să suferi, am avea o viață perfectă. Fericirea, succesul și orice alt lucru minunat ar face parte din prezentul nostru non stop, clipă de clipă. Însă nu am putea să ne bucurăm de ele din tot sufletul pentru că nu am ști cum. Nu am ști să diferențiem momentele dificile de momentele speciale și nu am putea aprecia viața așa cum este ea.

Motivul pentru care ne este greu să acceptăm suferința este că ne este frică de durere. Iar atunci când suferim este posibil să îi rănim și pe cei din jurul nostru (de cele mai multe ori neintenționat). Însă este important să nu mai fugim de ea, ci din contră – să o acceptăm, sa o facem parte din viața noastră, să înțelegem ce simțim astfel încât să învățăm să acționăm dintr-un loc al iubirii și să o îndepărtăm treptat.

Este momentul să privim fiecare situație plină de provocări ca pe un test care să ne ajute să creștem – singura modalitate de a trece testul este de a îl accepta și de a începe să îl rezolvăm, să ne ocupăm de el cap – coadă și apoi să așteptăm rezultatele. Asta înseamnă să evoluezi – din toate punctele de vedere.

Poate că viața este uneori grea, dificilă, dureroasă, însă experiențele noastre ne pot transforma în oameni mai buni. În ceea ce privește pierderea, eșecul și suferința, există întotdeauna o oportunitate de a învăța din ele și de a te ajuta să devii cea mai bună versiune a ta.

Când Dumnezeu îți frânge inima… dă-i bucățile pentru a le pune la loc tot el.

Pentru că el va face întotdeauna ce știe cel mai bine – va avea grijă de tine. El te va ajuta să găsești puterea de a merge mai departe. El îți va arăta calea cea dreapta. El te va îndruma către un vis mult mai bun.

Sursa: kudika

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.