"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Despre busuioc se spune ca este planta magica a Sfantului Gheorghe. Traditia spune ca semintele sa fie rasadite de Dragobete, pe 24 februarie, iar firele crescute in casa sa fie plantate in pamantul din gradina in dimineata zilei de Sfantul Gheorghe, inainte de rasaritul soarelui. Busuiocul plantat in ziua de Sfantul Gheorghe este dus la biserica si folosit pentru a imprastia stropi de Agheazama.

Nu doar pentru noi, busuiocul este legat de sarbatoarea Sfantului Gheorghe ci si la greci si in toata lumea ortodoxa. Busuiocul este considerat un simbol crestin, purtator de norc si putere, asa ca asocierea cu Sfantul Georghe, si el simbol al biruitorului, este evidenta.

Busuiocul este planta magica a Sfantului Gheorghe, dar nu doar atat. Este cunoscut ca fiind o planta aromata cu mari beneficii pentru sananate. Busuiocul este un foarte bun calmant si tonic cerebral. Busuiocul poate fi consumat ca atare, dar deseori se prepara din busuioc proaspat sau uscat ceai, tincturi sau ulei. Planta magica a Sfantului Georghe este o mica farmacie in sine, pentru ca are actiune antibiotica, carminativa, antiseptica. Busuiocul este si antiinflamator gastric, intestinal si renal. Este, de asemenea, antifungic si antitermic.

PUBLICITATE

Ceaiul de busuiocul calmeaza colicile intestinale, balonarile, voma, amelioreaza simptomele in gripa si raceala, este foarte bun pentru tratarea bolilor de plamani si miraculos cand vine vorba despre calmarea naturala a durerilor de cap.

Sfantul Gheorghe mai vine doar cu busuioc, ci si cu usturoi si urzici. Se spune ca trebuie sa mananci usturoi in ziua de Sfantul Georghe, dupa cum traditia cere sa-l si plantezi in gradina, tot dimineata, inainte de rasarit. In ceea ce priveste urzicile, in ziua de Sfantul Gheorghe se practica in unele locuri din tara, urzicatul, adica batutul cu urzici pe mani in semn de sanatate.

Sursa: femeia

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]