"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un minunat ornament central din inimioare ajurate realizat cu andrele.

loading...

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele 21 de ochiuri: 11 ochiuri pentru ornament + câte 5 ochiuri pentru părțile laterale.
2. Rând 1 (de față). Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos și ornamentul: 4 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 4 ochiuri pe față. Apoi 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

3. Rând 2 (de dos). Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

4. Rând 3 (de față). Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, apoi urmează 4 ochiuri, dintre care treceți al 4-lea ochi peste celelalte 3 ochiuri: transferați 3 ochiuri pe andreaua dreaptă, întoarceți al 4-lea ochi cu peretele drept în spate, întoarceți ochiurile pe andreaua stângă și treceți al 4-lea ochi peste cele 3 ochiuri.

Sfat. Dacă nu folosiți tehnica clasică de tricotare, atunci al 4-lea ochi nu va trebui întors.

5. Apoi 3 ochiuri pe față, jeteu, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos.

6. Urmează 4 ochiuri, dintre care trebuie să treceți primul ochi peste următoarele 3 ochiuri: transferați 4 ochiuri pe andreaua dreaptă, fără să le întoarceți, treceți primul ochi peste următoarele 3 ochiuri, întoarceți 3 ochiuri înapoi pe andreaua stângă, jeteu și lucrați 3 ochiuri pe față.

7. Apoi 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

8. Rând 4 (de dos). Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

9. Rând 5 (de față). Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, apoi urmează 3 ochiuri, dintre care treceți al 3-lea ochi peste celelalte 2 ochiuri: transferați 2 ochiuri pe andreaua dreaptă, întoarceți al 3-lea ochi cu peretele drept în spate, întoarceți ochiurile pe andreaua stângă și treceți al 3-lea ochi peste cele 2 ochiuri.

10. Apoi 2 ochiuri pe față, jeteu, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față. Urmează 3 ochiuri, dintre care trebuie să treceți primul ochi peste următoarele 2 ochiuri: transferați 3 ochiuri pe andreaua dreaptă, fără să le întoarceți, treceți primul ochi peste următoarele 2 ochiuri, întoarceți 2 ochiuri înapoi pe andreaua stângă, jeteu și lucrați 2 ochiuri pe față. Apoi 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

11. Rând 6 (de dos). Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

12. Rând 7 (de față). Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, apoi urmează 2 ochiuri, dintre care treceți al 2-lea ochi peste primul ochi: transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă, întoarceți al 2-lea ochi cu peretele drept în spate, întoarceți ochiul pe andreaua stângă și treceți al 2-lea ochi peste primul ochi. După care, 1 ochi pe față, jeteu, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 2 ochiuri pe față. Urmează 2 ochiuri, dintre care trebuie să treceți primul ochi peste următorul ochi: transferați 2 ochiuri pe andreaua dreaptă, fără să le întoarceți, treceți primul ochi peste al 2-lea ochi, întoarceți 1 ochi înapoi pe andreaua stângă, jeteu și lucrați 1 ochi pe față. Apoi 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

13. Rând 8 (de dos). Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

14. Repetați rândurile 1-8.

Mult spor!

Sursa: retete-usoare.info

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.