"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Iar ceea ce judeci se va întoarce în viața ta și vei ajunge în situația celui de care ai râs și comentat. De ce? Pentru că e o LECȚIE de învățat!

Dacă râzi de cineva că e gras, te vei îngrășa și tu la un moment dat pentru a putea înțelege și perspectiva celuilalt, pentru a putea înțelege cum s-a simțit celălalt atunci când ai râs și ai făcut mișto de el.

Dacă iei in derâdere comportamentul sau aspectul cuiva, vei trece și tu la un moment dat prin aceeași situație, și tu vei fi luat în derâdere; ca să poți simți ceea ce a simțit acel om.

Nimeni nu te pedepsește. Universul îți dă posibilitatea să înveți ceva ce nu știi, pentru că nu poți comenta, contesta, insulta, nega, respinge decât ceva ce nu știi.

Când știi și ai trecut prin experiența înțelegerii și empatiei, vezi în celălalt ceea ce este cu adevărat: un OM CA ȘI TINE CARE ARATĂ ȘI GÂNDEȘTE DIFERIT! Doar atât!

A comenta, a batjocori, a denigra și a râde de cineva doar pentru că arată și gândește diferit transmite Universului dorința ta inconștientă de a vedea cum e lumea prin ochii celui despre care îți faci un titlu de glorie să îl arăți cu degetul. Și, puf!, dorința ți se va împlini.

Și știi când te vei opri? Când în obiceiul tău de a contesta și comenta ce și pe cine nu cunoști vei da de cineva care a trecut prin toate astea, dar și-a învățat deja lecția. Acel om îți este scos în cale pentru a-ți da o degustare din propriul comportament; el a fost deja pe acolo, a făcut mișto și a comentat până la un moment dat, când Universul l-a forțat să își învețe lecția. Și pentru că și-a învățat-o, el devine acum sprijin și ajutor pentru cei care parcurg același drum.

Și atunci când vei cunoaște o asemenea persoană, ea va reacționa diferit decât cei care până atunci plecau capul și te făceau să te simți un mic învingător, un superior oricui. Acea persoană îți va răspunde, își va susține punctul de vedere. Ce vei vedea tu atunci? Imaginea ta ADEVĂRATĂ de până atunci, ceea ce ai refuzat să vezi la tine dar ai contestat și ai râs la alții. Vei încerca să folosești toată artileria din dotare pentru a face persoana aceea să tacă, dar nu vei reuși: TE-AI ÎNTÂLNIT PE TINE ÎN FORMA PE CARE AI CONTESTAT-O!

Nu poți vedea la alții decât ceea ce este la tine și în tine.

Te poți arăta ofensat, jignit, poți amenința, poți folosi cuvinte și expresii ale persoanei în încercarea de a o reduce la tăcere și de a-ți păstra supremația (în ochii tăi, că ceilalți își au lecțiile lor).

Cu cât îți vei petrece timp mai mult încercând să denigrezi și să pui la punct pe cineva, cu atât devine mai evidentă lecția pe care o ai de învățat: TOTUL ESTE DESPRE TINE, NU E NICIODATĂ DESPRE ALTCINEVA! Asta e adevărata lecție dar și iluzie.

Dacă ți-ai făcut un titlu de glorie din a vâna greșeli și a vorbi despre cineva pe care nu îl cunoști, pregătește-te pentru ziua în care vei întâlni omul care a fost deja pe acolo, care îți va răspunde și va ști exact ce butoane să îți apese pentru ca tu să vezi că totul este despre tine, nu a fost niciodată despre el, cel străin de viața ta.

Și vei avea 2 variante: să continui denigrarea și să îți transformi viața în iad încercând să distrugi acel om (a se citi imaginea despre tine pe care nu vrei să o accepți), sau să înțelegi că tot ce spui despre altul este despre tine, să te pufnească râsul, să faci pace cu omul-oglindă și să îi mulțumești pentru că și-a asumat rolul de a-ți fi imagine fidelă pentru ca tu să fii acum mai bogat cu o lecție de viață.

În fiecare moment ai posibilitatea de a alege.

Și îți scriu asta pentru că am trecut prin ambele aspecte. Am fost și eu comentatoare, am denigrat, am contestat, am considerat că le știu pe toate. Iar viața m-a pus în situația în care a trebuit să văd și cealaltă perspectivă. Iar acum am ales să dau mai departe experiența mea celor care au nevoie de ea. Cei care nu au nevoie dar tot simt nevoia să mă conteste și-au găsit o oglindă care știe cum a fost acolo unde sunt ei.

Alegeri.

Fii înțelept, observă, informează-te și învață.

Fii!

Binețe, Om înțelept!”

Sursa: Edith Kadar

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.