"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Tot mai mulţi specialişti caută legătura invizibilă dintre emoţii şi sănătate, în căutarea unui răspuns la o întrebare fundamentală: Sunt implicate propriile noastre trăiri sufleteşti în apariţia bolilor? Ei bine, se pare că este adevărat: suferinţele emoţionale se transferă întotdeauna asupra corpului fizic, lăsând urme greu de înlăturat! Dar s-a găsit o soluţie şi pentru această problemă! Metoda „The Journey” sau „Călătoria”, a luat naştere în urma experienţei personale de vindecare a d-nei Brandon Bays. Acum 20 de ani, ea era implicată în activităţi de educaţie medicală, fiind considerată un exemplu în ceea ce priveşte un mod sănătos de viaţă.

Avea o dietă sănătoasă, o viaţă emoţională echilibrată, o viaţă de familie împlinită, care nu aveau cum să-i aducă altceva decât sănătate. Şi totuşi… nu a fost aşa! Brandon Bays a dezvoltat o tumoră abdominală de mărimea unei mingi de baschet, cu indicaţie urgentă de intervenţie chirurgicală. Acesta a fost punctul în care a pornit pe propriul drum de vindecare, un demers încununat de succes, după numai şase săptămâni! De atunci, îi învaţă pe oameni cum să-şi gestioneze emoţiile, astfel încât să nu le afecteze sănătatea.

„«Călătoria» este un ghid excepţional pentru vindecare şi eliberare!”

PUBLICITATE

– D-nă dr. Răduţă, practicaţi de mai mulţi ani metoda de vindecare psiho-emoţională descoperită de Brandon Bays. Aţi găsit cu ajutorul ei acea „punte” dintre psihic şi corpul fizic?

– Metoda de vindecare prezentată de Brandon Bays am experimentat-o prima dată sub forma unei călătorii fascinante în lumea interioară a fiinţei mele. Am descoperit că este profund eliberatoare în plan emoţional şi, în mod neaşteptat, cu efecte vindecătoare în plan fizic, care s-au păstrat până în ziua de azi. A fost o confirmare a ceea ce ştiam deja de mulţi ani, şi anume, că în spatele tuturor bolilor şi al dezechilibrelor fizice se află o cauză psiho-emoţională. Acest prim pas a deschis pentru mine orizonturi largi, în propriul demers de cunoaştere, şi a devenit, în practica medicală, unul dintre cele mai utile instrumente de echilibrare emoţională şi de vindecare fizică a pacienţilor.

Se ştie că fiinţa umană este un complex de tipare informaţionale, alcătuite din emoţii, înţelegeri, scheme de convingeri şi credinţe, interpretări şi răspunsuri la contactul cu realitatea înconjurătoare. De-a lungul vieţii, ne confruntăm cu situaţii diverse – atât plăcute, cât şi neplăcute. Modul în care reacţionăm la ele se imprimă la nivelul fiinţei, ca o amprentă informaţională, care va fi reactivată şi consolidată ulterior, ori de câte ori vor fi create condiţii similare evenimentului iniţial. Orice situaţie cu încărcătură emoţională negativă se adăugă inconştient la o suferinţă primară, rezultând un conglomerat de amintiri dureroase, construit în jurul unui element central: emoţia negativă trăită prima dată. Astfel, apar tipare de reacţie emoţională, diferite de la un individ la altul. Procesul începe încă din copilărie şi continuă pe tot parcursul vieţii, fără să ne dăm seama! Metoda „Călătoriei” ne permite să accesăm tiparele emoţionale şi să desfacem verigile înlănţuitoare ale obişnuiţelor negative şi ale emoţiilor nesănătoase.
Tehnica d-nei Brandon Bays este extrem de eficientă şi cu rezultate durabile: boli care necesitau intervenţii chirurgicale s-au vindecat după numai câteva şedinţe; dureri cronice, vechi de ani de zile, episoade de depresie sau anxietate s-au vindecat într-o singură şedinţă; pacienţi bolnavi de cancer, care nu mai aveau de trăit decât câteva luni, au supravieţuit cumplitei boli. Eficienţa remarcabilă a metodei mi-a fost demonstrată, atât în practica medicală, cât şi în cadrul seminariilor în care am studiat cu Brandon Bays, instrumentele necesare pentru a ajuta pacientul să aibă acces nu numai la sănătatea fizică sau emoţională, ci şi la sănătatea relaţională, profesională, spirituală. Cu alte cuvinte, „Călătoria” te învaţă cum să-ţi creezi viaţa pe care ţi-o doreşti, trăind în armonie cu tine însuţi şi cu ceilalţi, dar este totodată un ghid excepţional pentru vindecare şi eliberare.

PUBLICITATE

– „Călătoria” lui Brandon Bays are şi baze ştiinţifice care-i atestă eficacitatea?

– Practic, metoda are un fundament logic, prin modul particular de accesare şi vindecare a cauzei rădăcină, a problemei primare cu care ne confruntăm la un moment dat. Accentul se pune pe autoacceptare, iertare, accesul la esenţa fiinţei noastre. O teorie interesantă, care este susţinută ştiinţific şi demonstrează eficienţa „Călătoriei”, ne arată că toate tiparele şi reacţiile emoţionale negative se înmagazinează pe parcursul vieţii la nivel celular. Teoria memoriei celulare a fost dezvoltată de Dr. Deepak Chopra, medic de medicină internă şi endocrinologie, totodată expert în fizica cuantică. El a pornit de la observaţia că toate celulele corpului nostru se reînnoiesc la anumite intervale de timp, în ritmuri diferite, în funcţie de tipul de celulă. În ciuda acestui fapt, o boală deja declanşată va persista. Celulele bolnave mor, sunt înlocuite continuu cu celule noi, dar şi acestea poartă mesajul de boală! Observaţia a condus la ideea că celulele au o memorie care le este transmisă şi celulelor noi. Ulterior, teoria Dr. Deepak Chopra a fost susţinută de cercetările ştiinţifice ale Dr. Candace Pert – farmacolog, doctor în biologie moleculară şi biofizică. El a demonstrat faptul că reprimarea emoţiilor duce la eliberarea în circulaţia sanguină a unor substanţe care blochează anumiţi receptori celulari. Receptorii blocaţi ai celulelor perturbă comunicarea acestora cu restul organismului. Dacă fenomenul persistă o perioadă îndelungată, sunt create premisele apariţiei dezechilibrelor în plan emoţional şi fizic, iar în cele din urmă, apar şi bolile. Însă atunci când ne exprimăm emoţiile şi nu le reprimăm, receptorii celulari nu se vor mai bloca şi va fi menţinută o comunicare sănătoasă între celulele corpului nostru.

„Acceptarea emoţiilor negative duce la sentimente de eliberare, de uşurare, de fericire, de împlinire”

PUBLICITATE

– Ce soluţii ne oferă metoda „Călătoriei” în lumea propriilor noastre emoţii?
– „Călătoria” pune accent pe exprimarea liberă, sănătoasă a emoţiilor şi pe acceptarea lor, inclusiv a celor pe care le considerăm negative, pentru disconfortul evident pe care îl produc şi de care, uneori, simţim că nu mai putem scăpa niciodată. De multe ori, în mijlocul unei furtuni interioare, recurgem aproape instinctiv la reprimarea emoţiilor şi facem orice numai să nu ne confruntăm cu ele. Brandon Bays ne învaţă cum anume să ne eliberăm de emoţiile negative, prin acceptarea şi trăirea lor plenară. O astfel de abordare face ca emoţia negativă să se diminueze şi să dispară în doar câteva minute!

„Călătoria” reprezintă, de fapt, o plimbare imaginară prin tumultul vieţii emoţionale personale, care este pentru prima dată privită în faţă cu mult curaj. Trecerea prin toate straturile emoţionale negative, fără să opunem rezistenţă, până la starea de acceptare, duce la sentimente de eliberare, de uşurare, de fericire, de împlinire. Este ca şi cum am da la o parte, ca foile de ceapă, straturi de amintiri dureroase pentru a ajunge în centru. Şi odată ajunsă în centru, fiinţa intră într-un proces firesc de vindecare.

Exerciţiul „Un prietenos bun venit”
– Ne puteţi da câteva exemple concrete ale metodei d-nei Brandon Bays?

PUBLICITATE

– Un exerciţiu recomandat de Brandon Bays este „Gentle Welcome” („Un prietenos bun venit”), care presupune o atitudine de totală deschidere şi curiozitate, specifice copilului mic ce descoperă realitatea înconjurătoare. Se realizează cu ajutorul unui partener şi se desfăşoară sub forma unei interogări. Partenerul îi adresează o întrebare foarte simplă celui care realizează exerciţiul, de exemplu: „Cine eşti tu?”. Atunci, se evită răspunsul raţional, aşa cum suntem obişnuiţi să facem de obicei. Mintea trebuie doar să observe ce se petrece în corp: ce senzaţii, trăiri sau stări apar ca urmare a acestei întrebări. Într-o stare de relaxare profundă, permitem ca răspunsul să iasă la suprafaţa conştiinţei, fără a-l cenzura. Este posibil ca la început răspunsul să apară sub forma rolurilor pe care le jucăm în viaţă (mamă, soră, tată, profesor, medic etc.). Însă dacă mergem mai departe şi vrem să aflăm cu adevărat cine suntem, putem experimenta o stare de dilatare, de vastitate, în care ne sunt revelate atributele sufletului nostru. De aici, de la acest nivel, putem accesa foarte uşor energia autovindecătoare a fiinţei. Exerciţiul ne arată concret beneficiile atitudinii de acceptare a emoţiilor noastre pozitive şi negative, ne ajută să înţelegem că ele au de fapt un mesaj de transmis, iar de fiecare dată când le reprimăm, blocăm accesul la acest mesaj.

– Pentru un bolnav, nu este mai la îndemână discuţia cu un psiholog?

– Tehnicile „Călătoriei” se realizează împreună cu un specialist format sub îndrumarea d-nei Brandon Bays. Marele avantaj este că pot fi aplicate cu succes de oricine, în orice tip de afecţiune şi dezechilibru, şi te pot elibera de orice dependenţe, traume, frici sau resentimente. Iar rezultatele sunt impresionante! În cazul dependenţelor, pacientul este inclus într-un program (care este predat în seminariile avansate) şi rămâne o perioadă de timp sub stricta supraveghere a specialistului format în tehnicile Brandon Bays. În traumele emoţionale de orice natură (legate de un divorţ, de pierderea cuiva drag, de un abuz fizic sau verbal etc.), primul pas spre vindecare este, de fapt, un act de curaj: presupune reîntâlnirea cu suferinţa din trecut şi exprimarea durerii pe care pacientul o poartă în suflet de ani de zile. Pentru eliminarea fobiilor şi a fricii în general, trebuie identificat evenimentul iniţial, cauza care a stat la baza lor, apoi urmează vindecarea amintirii respective.

PUBLICITATE

„Nu trebuie să fii medic sau psihoterapeut ca să pătrunzi în adâncul propriei fiinţe”

– În ce afecţiuni aţi avut cele mai bune rezultate cu ajutorul acestei metode terapeutice?

– Rezultate spectaculoase am obţinut în anxietate, depresie, atacuri de panică: mulţi pacienţi şi-au revenit după o singură şedinţă! Tehnicile Brandon Bays funcţionează foarte bine şi în afecţiuni fizice: noduli mamari, fibroame uterine, chisturi ovariene, noduli tiroidieni, infertilitate. Subliniez cazul unei paciente la care, după numai două „Călătorii”, nodulul mamar şi-a modificat consistenţa şi s-a redus la jumătate! De asemenea, am constatat ameliorări semnificative în anumite forme de cancer. Rapiditatea cu care apar rezultatele dorite diferă de la o persoană la alta şi depinde de mai mulţi factori: încărcătura emoţională, mecanismul de reprimare a emoţiilor, gradul de implicare al pacientului pe parcursul procedeului.

PUBLICITATE

– Metoda „Călătoriei” poate fi aplicată de oricine? Se poate învăţa, ca o lecţie, din manual?

– Nu trebuie să fii medic sau psihoterapeut ca să poţi pătrunde în adâncul propriei fiinţe. Practic, avem nevoie doar de câteva îndrumări şi mult exerciţiu.

Sursa: suntsanatos

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]