"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eleven + nine =

3 × 5 =

Mineralul valoros are multe beneficii pentru sanatate.

loading...

Magneziul este un mineral extrem de important si valoros, care are o serie de functii importante pentru organism. Este responsabil pentru conducerea normala a nervilor, sanatatea oaselor, ritmul cardiac, producerea de energie, functia musculara, transportul potasiului si calciului la nivel celular si multe altele. Aproape fiecare organ din corp are nevoie de magneziu pentru a functiona. Este indispensabil rinichilor, inimii, sistemului nervos, muschilor, oaselor.

Magneziul contribuie, de asemenea, la evolutia normala a proceselor metabolice. Te poate ajuta sa slabesti? Raspunsul scurt este da.

Desi nu exista cercetari definitive cu privire la faptul ca magneziul poate ajuta in mod direct pierderea in greutate , poate fi benefic pentru oricine se lupta cu excesul de greutate si poate imbunatati starea generala de sanatate.

Un studiu din 2012 a constatat ca magneziul poate ajuta la reducerea excesului de apa provocand umflarea abdomenului, a membrelor si a celulelor din corp.

Un alt studiu din 2013 a constatat ca consumul de magneziu si alimente bogate in minerale poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale chiar si la persoanele care nu fac suficiente exercitii fizice si care au o activitate fizica scazuta.

Este important sa retineti ca, indiferent de cate beneficii are magneziu pentru sanatate si pierdere in greutate, acesta nu poate inlocui o dieta sanatoasa si echilibrata.

Este la fel de important sa faci miscare regulata si multe exercitii fizice.

Cum sa obtineti mai mult magneziu fara suplimente?

La beneficiile magneziului pentru sanatate se adauga proprietatile sale legate de reducerea durerilor de cap, combaterea depresiei si imbunatatirea functiei musculare in timpul exercitiului si activitatii fizice.

Cele mai bune surse de magneziu sunt cerealele integrale, semintele, leguminoasele, nucile, laptele si cerealele. Mineralul valoros se gaseste si in avocado, banane, mere, stafide, broccoli, morcovi, seminte de dovleac si cartofi.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.