"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

sixteen − 14 =

3 × 3 =

Cine nu urăşte ca după o zi de muncă să primească drept „recompensă” nişte picioarele şi gleznele umflate? Din fericire uleiurile esenţiale ne sar în ajutor, aşa că încercaţi-le şi rezultatele vă vor mulţumi pe deplin!

loading...

Următoarele tratamente ne vor ajuta să scăpăm de acest disconfort şi ne vor răsfăţa cu o senzaţie plăcută de relaxare la nivelul picioarelor. Cu alte cuvinte vom îmbina utilul cu plăcutul, realizând în confortul casei o şedinţă de spa pentru picioare, folosind uleiuri esenţiale, apă caldă şi câteva pietricele netede.

1. Ulei pentru masarea picioarelor şi stimularea circulaţiei sângelui

Aveţi nevoie de:

 ulei esenţial de lemongrass
 ulei esenţial de grapefruit
 ulei esenţial de chiparos
 ulei de nucă de cocos

Diluaţi câte 2 picături din fiecare tip de uleiuri esenţiale: lemongrass, grapefruit şi chiparos într-o lingură de ulei de nucă de cocos şi masaţi-vă foarte bine picioarele, insistând în zona tălpilor şi a gleznelor.

Lemongrass-ul mai are şi alte beneficii:

 scade colesterolul
 alungă insectele
 îmbunătăţeşte vederea
 reduce retenţia de apă
 elimină infecţiile

Gapefruit-ul:

 combate celulită
 ajută la scăderea în greutate
 este detoxifiant
 lupta cu depresia
 reduce oboseala

Chiparosul:

 este astringent (are efect de strângere a ţesuturilor, scade secreţiile glandelor şi mucoaselor, opreşte hemoragiile capilarelor)
 tratează hemoroizii
 ajută la menstruaţie sau menopauza
 tratează varicele
 reduce retenţia de apă
 luptă cu celulită

2. Tratament spa
Aveţi nevoie de:

 câteva pietre netede (că cele pentru spa)
 un lighean
 ulei de lavandă
 ulei de chiparos
 petale de flori (opţional)

Aşezaţi pietrele uniform pe fundul ligheanului şi turnaţi peste el apă caldă în care adăugaţi 2 picături de ulei de lavandă şi de chiparos. Masaţi-vă uşor tălpile picioarelor cu ajutorul pietrelor.
Pentru mai mult răsfăţ puteţi apela chiar şi la ajutorul partenerului cu promisiunea că rolurile se vor schimba, pentru că da…şi bărbaţii suferă din cauza picioarelor umflate, chiar dacă nu merg niciodată pe tocuri.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.