"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Iată o întrebare care ne preocupă pe toți însă răspunsul la acestă întrebare depinde de răspunsul la o altă întrebare. Care?

loading...

Când ne vom pocăi cu adevărat de păcatele noastre și vom cauta vindecarea sufletelor?
“Pentru păcatele mele cele multe mi se îm¬bolnăvește trupul și slăbește sufletul meu.”
Paraclisul Maicii Domnului

Mai înainte de preocuparea pentru vindecarea trupească ar trebui să fie grija pentru vindecarea sufletească, pentru că aceasta este cauza primă a suferințelor nostre.
Atunci când omul paralitic a fost adus la Mântuitorul prin acoperișul casei (semn al credinței, al dragostei și al hotărârii prietenilor săi), ce îi spune Hristos?

“Fiule, iertate îţi sunt păcatele tale!” Marcu 2,5.

Așadar mai întâi i-a vindecat sufletul prin iertarea cea dumnezeiască și apoi i-a redat și sănătatea biologică: “Zic ţie: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi mergi la casa ta.” Marcu 2,11.
Astfel pentru a primi izbăvirea de boală, avem mai întâi nevoie de pocăință, de zdrobirea inimii, de părere de rău pentru fărădelegi și de mărturisirea păcatelor. Pentru că acesta este ordinea firească a vindecării: mai întâi sufletul și apoi trupul.

Noi îl rugăm pe Dumnezeu să ne scape de pandemie iar Dumnezeu se roagă de noi ca să renunțăm la păcate.

Cine de cine să asculte mai întâi?…

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.