"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × two =

1 + 14 =

Alimentele congelate, inclusiv fructele si legumele, sunt adesea considerate ieftine, fara gust si chiar nesanatoase. De fapt, in alimentele congelate se stocheaza cea mai mare cantitate de vitamine si minerale, potrivit expertilor.

loading...

Legumele congelate sunt o inventie care faciliteaza viata oamenilor ocupati si a gospodinelor. Este dificil de spus cine si cand a venit cu ideea congelarii legumelor pentru o utilizare viitoare, dar faptul ca aceste produse sunt utilizate pe scara larga astazi nu poate fi infirmat.

Societatea trebuie sa isi schimbe parerea fata de alimentele congelate ca fiind ieftine si nu foarte sanatoase. Expertii spun ca in ceea ce priveste continutul de nutrienti, vitamine si minerale, alimentele congelate nu numai ca nu sunt inferioare celor naturale, ci le depasesc. Procesul de congelare nu dauneaza in niciun fel legumelor si fructelor.

Intre timp, la doar trei zile dupa recoltarea legumelor de pe sol, 80% din continutul lor de vitamina C se pierde. Pentru majoritatea fructelor si legumelor proaspete, perioada in care pastreaza o cantitate mare de substante nutritive benefice dureaza doar 5 zile. In timp ce aceste produse ajung in magazin, se aseaza pe rafturi, sunt cumparate si ajung pe masa noastra, uneori dureaza mai mult de 7-10 zile. In acel moment, fructele si legumele nu mai sunt utile.

Procesul de inghet opreste epuizarea nedorita a vitaminelor si mineralelor din fructe si legume. Tehnologiile moderne de congelare rapida pastreaza gustul alimentelor, care este direct legat de viteza de racire a acestora. Cand este inghetat, lichidul din interiorul si exteriorul fructelor si legumelor se transforma in cristale de gheata. Alimentele precum pestele si carnea pot fi congelate rapid folosind hidrogen lichid, care se raceste la -23C in mai putin de un minut. De aceea, in multe cazuri, alimentele congelate sunt mai sanatoase decat alimentele naturale.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.