"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Peretii cabinei de dus sunt sub o ploaie constanta. Indiferent de modul in care sunt fabricate, cea mai mare problema cu aceasta celula umeda este calcarul – aceasta se datoreaza stropirii constante. Din fericire, exista cateva remedii eficiente la domiciliu – produsele de curatare scumpe si daunatoare mediului nu sunt deloc necesare.

Peretii dusului, fie din plastic, fie din sticla, sunt deosebit de predispusi la calcar. Uite cum sa curatati cabina de dus cu aceste remedii de uz casnic – este foarte usor, rapid si ecologic.

Este bine cunoscut faptul ca prevenirea este mai buna decat ingrijirea ulterioara. Se recomanda indepartarea regulata a picaturilor de apa, astfel incat calcarul sa nu se lipească in primul rand de peretii dusului. Racletele din cauciuc curata peretii usor si eficient. Alternativ, o carpa uscata poate fi folosita pentru a freca. Acest lucru va scuteste de curatarea constanta cu un produs de curatare a calcarului, care, pe de o parte, protejeaza mediul si, pe de alta parte, va protejeaza si corpul. Nu este nevoie de o spalare viguroasa.

PUBLICITATE

Dar la fiecare cateva zile trebuie sa fie curatat corect. Folositi efectul lotus atunci cand curatati cabina de dus. Scopul efectului lotus este ca apa sa nu adere bine si sa se curga pur si simplu. Acest efect poate fi obtinut printr-o jumatatea deschisa a unui cartof cu care ulterior se freaca peretii dusului.

Cu aceste remedii casnice puteti pastra cabinele de dus din sticla, fara urme si fara calcar.

Otet: Se amesteca putin otet cu cantitatea de apa de două ori mai mare. Apoi curatati bine si clatiti cu multa apa rece. Atentie: deoarece acidul acetic este relativ agresiv, ar trebui sa lasati garniturile de cauciuc de pe cabina pentru a nu le deteriora.

PUBLICITATE

Apa cu lamaie: Alternativ, poate fi folosita si apa cu lamaie. Pur si simplu puneti o picatura de lamaie intr-un castron cu apa.

Agent de clatire (detergent de vase): aceasta arma universala din bucatarie poate face, de asemenea, sa straluceasca peretii cabinei de dus. Pentru a face acest lucru, pur si simplu frecati petele de pe peretele dusului iar dupa cateva minute de expunere, puteti clati suprafata tratata cu apa rece.

Balsam de rufe: adaugati o masura de balsam de rufe standard cu apa si aplicati amestecul pe geamuri. Apoi lustruiti geamul cu o carpa umeda din microfibra si uscati sau stergeti cu prosop de bucatarie. Aveti grija insa: acest sfat nu este foarte ecologic.

PUBLICITATE

Deoarece cabinele de dus cu pereti din plastic sunt mai ieftine, acestea sunt vandute mai des decat cele din sticla. Dar acestea din urma sunt mai usor de curatat. Cu toate acestea, exista trucuri despre cum puteti curata peretii cabinei de dus din plastic.

Desigur, toate remediile casnice de mai sus pot fi folosite si pe aceasta suprafata. Cu toate acestea, daca nu reusiti cu acest lucru, cu urmatoarele remedii se pot curata si cabinele de dus din plastic:

Un detergent usor pe baza de otet va ajuta la ndepartarea depunerilor mai usoare de calcar din cabina de dus.

PUBLICITATE

Sapunul lichid este, de asemenea, eficient impotriva calcarului. Aplicati acest sapun pe un burete sau o carpa umeda si frecati bine totul.

Pentru petele mai greu de luat, pasta de dinti poate fi produsul ales pentru a indeparta aceste depuneri.

Acestea sunt cele mai bune remedii casnice pentru curatarea cabinei de dus.

PUBLICITATE

Sursa: fabricatinromania.info

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]