"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Avocado și merele scad glicemia, greutatea corporală, colesterolul și tensiunea arterială. Deși le percepem și le consumăm doar ca desert sau gustare între mese, fructele au o valoare terapeutică nebănuit de mare.

Numeroase studii au demonstrat că dietele bogate în fructe (și legume) ajută la prevenirea bolilor. Nu orice tip de fructe pot fi consumate în cantități mari, din cauza conținutului ridicat în fructoză – care poate crește riscul de apariție a rezistenței la insulină.

Cele mai benefice fructe pentru sănătate

PUBLICITATE

Dr. Joseph Mercola enumeră câteva fructe benefice pentru majoritatea persoanelor, care au doze reduse de fructoză. Acestea sunt:

 avocado
 kiwi
 fructele de pădure
 fructele citrice

Avocado scade greutatea și riscul de diabet

PUBLICITATE

Avocado conține un compus bioactiv care a fost asociat cu scăderea greutății corporale și îmbunătățirea rezistenței la insulină. Se numește „avocatin B” și este o lipidă derivată din fruct care a demonstrat activități citotoxice în leucemia mieloidă acută. Un studiu recent pe șoareci cu obezitate indusă de o dietă grasă a arătat că avocatin B alterează procesele implicate în apariția diabetului.

Avocatin B inhibă oxidarea acizilor grași și în consecință ameliorează toleranța la glucoză, utilizarea glucozei și sensibilitatea la insulină. La finalul celor 5 săptămâni de experiment, cercetătorii au descoperit că animalele care au primit avocatin B au luat mai puțin în greutate și au avut o sensibilitate la insulină mai mare. Au fost testate apoi efectele acestui compus și pe oameni. Participanții aveau o dietă de tip occidental. Suplimentarea cu avocatin B a dus la scăderea greutății corporale. Avocatin B este înzestrat cu capacitatea de a regla glucoza sangină. Pierderea în greutate este un efect secundar.

Un avocado pe zi

PUBLICITATE

Un alt studiu pe oameni, publicat în 2020 în „Journal of Nutrition”, a arătat că la persoanele obeze sau supraponderale, un avocado pe zi scade colesterolul LDL oxidat circulant. Acest fruct conține antixoidanți și acizi grași mononesaturați, care ajută la scăderea particulelor de colesterol LDL, care sunt susceptibile la oxidare. Oxidarea colesterolului LDL a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Avocado este studiat pentru potențialul de a preveni sau ajuta la tratarea diabetului, a afecțiunilor cardiovasculare, a bolilor inflamatoare și microbiene, precum și a cancerului.

Mâncați fructe pentru o sănătate metabolică și cardiovasculară mai bună!

PUBLICITATE

Alte studii au arătat că persoanele care mănâncă multe fructe bogate în flavanoli au o tensiune arterială mai bună. Acești antioxidanți se găsesc în ceaiul verde, cacao, mere și fructele de pădure. Participanții din studii care băut ceai verde în mod regulat au avut o rată mai mică de mortalitate din toate cauzele. În plus, nu au suferit de boli cardiovasculare aterosclerotice în următorii 1,4 ani, comparativ cu non-consumatorii de ceai.

Consumul de avocado, mere și fructe de pădure este extrem de important pentru dieta omului modern, deoarece sprijină sănătatea metabolică și cardiovasculară. Fructele oferă antioxidanți, vitamine, minerale și fibre.

Obezitatea, hipertensiunea arterială și glicemia mare sunt semne ale sindromului metabolic – un factor de risc al diabetului de tip 2. Prin introducerea în dietă a unor cantități mici de fructe se poate obține o îmbunătățire a nivelurilor de insulină, glucoză, colesterol și tensiune arterială. Este de asemenea important să se evite consumul de dulciuri procesate, alimente bogate în zahăr, grăsimi saturate și cereale rafinate. acestea pot declanșa rezistența la insulină, obezitatea și diabetului de tip 2.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]