"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 4 =

seven + 5 =

Vitamina D este cunoscuta pentru ca ajuta la multe functii corporale, iar insuficienta acesteia poate duce la oase slabe, boli legate de inima, imunitate scazuta si chiar probleme respiratorii.

loading...

Nutrientul cu vitamina D joaca un rol mai important ca niciodata in aceste vremuri de pandemie cu coronavirus. Expertii in sanatate si-au exprimat ingrijorarea cu privire la cazurile in crestere de deficit de vitamina D in randul populatiei, deoarece oamenii stau acasa si nu sunt capabili sa obtina „vitamina soarelui” din lumina soarelui naturala.

De fapt, un nou studiu a descoperit peste 80% pacienti cu COVID-19 sufera de deficit de vitamina D. Se stie ca vitamina D ajuta multe functii corporale si insuficienta sa poate duce la oase slabe, boli legate de inima, imunitate scazuta si chiar probleme respiratorii.

Studiul publicat in „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” a constatat ca 80% dintre 216 pacienti cu COVID-19 internati intr-un spital din Spania prezinta deficiente de vitamina D. Cercetatorii au observat, de asemenea, ca barbatii au un nivel mai scazut de vitamina D decat femeile.

„Pacientii cu COVID-19 cu deficit de vitamina D au avut o prevalenta mai mare a hipertensiunii si a bolilor cardiovasculare, au crescut nivelurile serice de feritina si troponina, precum si o durata mai lunga de spitalizare. Nu am gasit nicio relatie intre concentratiile de vitamina D sau deficitul de vitamine si severitatea bolii “, a scris co-autorul Dr. Jose L. Hernandez, de la Universitatea Cantabria din Santander, Spania, scrie doctorulzilei.ro.

Un alt studiu recent, publicat in jurnalul „Plos One”, sustinea ca suficienta vitaminei D poate reduce necesarul de oxigen la pacientii cu COVID-19 si poate accelera procesul de tratament.

În afară de expunerea regulată la lumina soarelui pentru a obține vitamina în mod natural, o dietă bogată în alimente cu conținut ridicat de vitamina D poate ajuta, de asemenea.

Surse de dietă bogată în vitamina D: (Sugerate de Dr. Preethi Raj, nutriționist la Spitalul Chennai)

Pește gras: Peștele gras, cum ar fi tonul, somonul și macroul și uleiurile din ficat de pește oferă o cantitate bună de conținut de vitamina D.

Lactate: Laptele, brânza și alte produse lactate trebuie incluse în dieta zilnică pentru fixarea zilnică a vitaminei D.

Ouă gălbenușuri – Mulți oameni aruncă gălbenușurile din ouă temându-se de un conținut ridicat de grăsimi. Gălbenușurile de ou conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina D și pot fi utilizate cu ușurință în mesele noastre.

Cereale și sucuri –

Un combo perfect pentru micul dejun pentru a vă umple de vitamina D! Includeți cereale și diferite sucuri de fructe în dieta dvs. de dimineață.

Ciuperci – Ciupercile oferă o cantitate bună de nutrienți din vitamina D2 și pot fi folosite în diferite moduri pentru prepararea meselor la micul dejun, prânz, cină și chiar gustări.

Consolidați-vă dieta cu nutrientul esențial din vitamina D pentru a duce o viață sănătoasă. Aceste alimente sunt și surse excelente de mulți alți nutrienți esențiali.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.