"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Ana Porgras a fost una dintre gimnastele care au adus medalii importante pentru România la marile competiții internaționale. Acum, tânăra s-a retras din activitatea sportivă, așa că s-a reprofilat și a devenit manichiuristă.

Ana Porgras are acum 26 de ani, iar în trecut a obținut medalii valoroase la competițiile internaționale. Ana Porgras s-a retras din activitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din anul 2012, iar acum s-a reprofilat. Fosta gimnastă este acum manichiuristă.

‘Fac tot ce ține de unghiuțe: cu gel, semi, exclusiv pentru femei. E o pasiune. Ideea e că nu o fac pentru bani, în mod special. Este o activitate care pe mine mă calmează, mă liniștește’, a declarat fosta sportivă pentru ziare.com.

PUBLICITATE

Ana Porgras s-a născut în Galați, dar este stabilită în Brașov, acolo unde se află și sora sa.
Ana Porgras: „Mai simt dor după concursurile de gimnastică’

Ana Porgras a mărturisit, pentru sursa citată, că îi este dor de sportul de performanță care a făcut-o cunoscută în toate colțurile lumii.

‘Parcă au trecut prea repede 10 ani de când m-am retras. Mai simt dor așa după concursurile de gimnastică. Asta este viața’, a declarat Ana Porgras.

PUBLICITATE

Ana Porgras a fost campioană mondială la bârnă

Ana Porgras a practicat gimnastica artistică de la o vârstă fragedă. Anul 2008 îi aduce consacrarea definitivă. Devine campioană europeană de junioare, clasându se pe primul loc la bârnă și obține locul IV cu echipa României.

Ana Porgras este medaliată cu aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din 2010 de la Rotterdam. În același an, Ana Porgras căștigă medalia de bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Birmingham. De asemenea, la Campionatul Mondial de Gimnastică din anul 2009, Ana Porras a fost medaliată cu bronz la paralele inegale.

PUBLICITATE

De ce s-a retras din gimnastică

Ana Porgras era, atunci când s-a retras, una dintre cele mai importante sportive din lotul condus de cuplul celebru de antrenori, datorită performanțelor sale extraodinare în anii pre Olimpiada de la Londra.

Dar, spre surprinderea tuturor, Ana avea să își abandoneze visurile. „Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăși de la cap. Nu mai puteam merge înainte!’, explica Ana la vremea aceea. Momentul care a contribuit decisiv la alegerea ei a fost ultima accidentare suferită în decembrie 2011, fractură la cotul mâinii stângi.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]