"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Trăiești momente de îndoială. Te simți prinsă într-o căsnicie cate te omoară încet, dar sigur. Sufletul tău își dorește o eliberare de foarte mult timp.

Simți că ai obosit să fii nevoită să rupi bucăți din tine pentru a hrăni fantoma care este acum relația ta. Ai auzit multe istorii despre persoane divorțate care, la scurt timp după divorț și-au găsit adevărata iubire, adevărata liniște și înțelegere sufletească.

Clar că toate aceste istorisiri au aprins o scânteie de speranță și în sufletul tău. Aștepți cu nerăbdare ziua în care să poți începe o viață nouă, să găsești o dragoste nouă.

Deși divorțul îți poate schimba viața în bine, s-ar putea să te recuperezi mai greu. Acesta ar putea să îți facă viitorul un pic mai sumbru decât te-ai așteptat sau ți-ai dorit.

Înainte de a decide că ești gata să tai firele de ață de care atârnă căsnicia ta, gândește-te la următoarele lucruri:

Vei compara toți potențialii parteneri cu fostul.

Fii sinceră cu tine însăți: fostul tău partener știa cum îți place să bei cafeaua, te făcea să fii mai încrezătoare. Când relația ta se va încheia și te vei implica în altă relație nouă, vei începe să compari aceste aspecte cu noul partener.

În mintea ta se va forma o listă imaginară ale calităților pozitive ale fostului. Acestea ar trebui să corespundă actualului partener, așa îți spune subconștientul. Dacă nu vei fi atentă, acest joc al comparației va duce noua relație pe marginea prăpastiei.

Divorțul te va duce la început de drum.

Să începi o nouă viață după un divorț ar însemna să te afli în mijlocul oceanului în timpul unei furtuni. Înțelegi că corabia relației voastre, pe care ați construit-o atâția ani, s-a dovedit a fi slab construită. Și începe să îți fie frică să mai treci încă odată prin așa experiență. De aceea îți poate lua chiar și câțiva ani până să fii gata să lași aproape de tine alt bărbat.

Nu știi când vei întâlni o nouă iubire.

Iar în momentul când o întâlnești, va trebui să depui mult efort pentru a câștiga încrederea. De ce? Pentru altcineva o întâlnire cu o persoană divorțată este mai greu de acceptat, chiar dacă există simpatie între voi. Trebuie să fii gata să lupți și să ai răbdare până vei întâlni persoana care să vrea să formeze cu tine o nouă relație.

Divorțul te va face să te îndoiești de tine.

Cuțitul emoțional îți va pătrunde adânc în conștiință și te va face să te îndoiești că ai făcut alegerea corectă atunci când ai decis să divorțezi. Vocea ta interioară, îndoiala de sine și sentimentele de vinovăție se vor dovedi a fi mult mai puternice decât tine. S-ar putea să te scufunzi într-un abis al regretelor.

Vei suferi o criză de identitate.

Vei ajunge să îți pui o mulțime de întrebări. Cine ești? Cu cine mai comunici? Care este locul tău în societate acum? Îți va fi foarte greu să păstrezi același cerc de prieteni, aceleași preferințe, aceeași monotonie a vieții.

Nu te vei simți la locul tău și mulți prieteni ar putea dispărea din lista ta. Unii oameni mai mult își fac griji de părerea celorlalți, decât de faptul că ar trebui să rămână alături de tine până la sfârșit.

Dragostea este o cale, un drum, un adevăr. Și chiar dacă acest drum ar putea fi greu, anevoios, la capătul lui ar putea să te aștepte fericirea și împlinirea sufletească. Nu lăsa ca nimic să stea în calea fericirii tale. Nu lăsa nimic să umbrească drumul cunoașterii tale.

Viața ta este prea prețioasă ca să o pierzi cu persoana care nu te mai iubește sau cu care nu mai ai nimic în comun. Meriți un bărbat care să fie gata să mergeți împreună până la final.

SURSA: devorbacutine.eu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.