"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Există băuturi care îți afectează memoria. Odată perturbată memoria, sunt afectate și alte funcții. Învățarea, de exemplu, are de suferit. Ce e bine și ce nu e bine să consumi?

Poate că dacă începi să îți dai seama că nu poți reține anumite lucruri, ar trebui să te gândești ce ai băut. Poate ști un fan al băuturilor dulci. În cazul acesta, ai o problemă.

Cei mai mulți oameni nu conștientizează cât de importante sunt lucrurile pe care le consumăm și ce efect au acestea organelor. Specialiștii indică faptul că băuturile dulci sunt cele pe care trebuie să le consumi moderat sau deloc. Aici intră sucurile de fructe, limonada, ceaiurile reci sau altele. Un studiu realizat de cercetători din Statele Unite ale Americii arată că aceste băuturi pot perturba memoria și învățarea.

PUBLICITATE

Băuturile dulci afectează memoria

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Boston a publicat în revista Alzheimer’s & Dementia un studiu conform căruia băuturile dulci sunt periculoase pentru creier și depreciază, în timp, concentrarea și învățarea. Studiul a fost realizat pe 4.000 de americani, iar timp de câteva săptămâni aceștia au fost supuși unor teste cognitive.

Cercetătorii au descoperit că cei care au băut cel puțin 3 pahare de băuturi dulci pe zi au avut un volum al creierului inferior față de alții care nu s-au dat în vânt după astfel de răcoritoare.

PUBLICITATE

Studiul arată că băuturile dulci care nu conțineau zahăr ci îndulcitori s-au dovedit a fi de asemenea periculoase. S-a demonstrat că persoanele care beau cel puțin o băutură pe zi ar fi de 3 ori mai probabil în risc să facă un accident cerebral. „Consumul de băuturi zaharoase, chiar dacă acestea sunt reduse, trebuie să rămână ocazional”, sugerează oamenii de știință americani. „Pentru a te hidrata, nimic nu este mai bun decât un pahar mare de apă”, arată specialiștii.

Medicamente care afectează memoria

Medicii au atras atenția că și o serie de medicamente afectează memoria. E vorba în primul rând de antidepresive: desipramina (Norpramin), imipramina (Trofanil), clomipramina (Anafranil), doxepina (Sinequan). De asemenea, au efecte similare medicamentele pentru anxietate, statinele, medicamentele Bbeta-blocante, dar și cele pentru tratarea insomniilor.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]