"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Renumita scrupulozitate engleză poate aduce absolut orice ocupație la nivel de știință. Chiar și așa ceva, aparent primitiv, ca gătitul ouălor.
Laboranții Departamentului de Științe Medicale de la Universitatea din Birmingham au studiat cu atenție reacțiile chimice care au loc în timpul preparării ouălor. Experții au concluzionat: nu trebuie să vărsați apa după fierberea lor!

Proprietățile apei după fierberea ouălor
Cojile de ou sunt formate 90% din carbonat de calciu. De asemenea, conțin încă 27 de elemente, inclusiv fosfor, fluor, cupru, siliciu, zinc. În timpul fierberii ouălor, apa este saturată cu ioni de calciu și alte microelemente.

Ionii de calciu sunt atât de minusculi, încât pot intra și ieși cu ușurință dintr-o celulă organică. Prin apariția lor, ele declanșează în celulă reacții chimice cu sinteza nutrienților.

Această proprietate a apei după fierberea ouălor este deosebit de valoroasă pentru cultivatorii de flori. În cursul observațiilor, chimiștii au descoperit că această apă sporește de 10 ori viteza de creștere a masei vegetale a plantelor. Semințele înmuiate dau plante tinere viguroase și prietenoase. Răsadurile sunt mai rezistente la dăunători și boli.

Pe lângă stimularea directă a creșterii plantelor, apa după fierberea ouălor ajută la menținerea acidității solului în intervalul de 5,5-6,5 pH. Acest lucru este important deoarece un mediu neutru oferă plantelor condiții optime pentru absorbția substanțelor nutritive.

Cum să folosiți apa de după fierberea ouălor
După ce gătiți ouăle, transferați lichidul într-un recipient separat și turnați imediat peste ouă apă rece ca gheața pentru a ușura procesul de curățare de coajă. Lichidul de la ouă îl lăsați să se răcească și îl folosiți pentru irigarea și stropirea plantelor de interior timp de 24 de ore.
Veți identifica ușor plantele cu deficit de calciu: frunze cu vârfuri uscate și pete maronii. Lăstarii cresc lent cu frunze mici.

Ouăle sunt literalmente un produs fără deșeuri.
Mult spor!
Sursa: retete-usoare.info

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.