"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 + nine =

14 + three =

Multe gospodine evita sa prepare salata de icre in casa de teama ca aceasta s-ar putea taia. Intradevar, icrele sunt mai pretentioase si mai greu de facut, dar nu poti compara gustul celor facute in casa cu cele din comert. Chiar daca se intampla uneori sa se taie maioneza sau icrele, nu dispera si nici nu arunca compozitia taiata la gunoi, pentru ca se poate repara. In bucatarie, exista o solutie pentru orice, chiar si pentru icrele sau maioneza taiate! Afla cum!

loading...

Inainte de orice, icrele trebuiesc tinute la temperatura camerei cam 20 -30 minute pentru a reduce diferenta de temperatura dintre ulei si icre! Daca icrele sunt prea apoase, trebuiesc puse intr-un tifon sau strecuratoare pentru a se elimina surplusul de apa. Apoi, trebuie sa stii ca icrele se bat mai usor cu mixerul si este si mai putin obositor. La inceput, primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeama de lamaie si abia apoi se adauga uleiul. Dar daca se intampla ca acestea sa se taie, uite cum le poti repara:

O metodă este să o luaţi de la capăt cu o porţie nouă – dar mai mică – de icre, în care să înglobaţi pe rând şi icrele tăiate.

O altă metodă presupune frecarea unui gălbenuş fiert până se face pastă. Mare atenţie, nu trebuie să pui niciun pic de ulei în ou! Când şi-a schimbat consistenţa, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu.

Puneţi o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnaţi câteva picături de apă fierbinte şi frecaţi mereu până se leagă. Apoi încorporaţi şi restul.

În caz de nevoie, gospodinele mai apelează la o metodă: fierbeţi o lingură de griş. Când acesta s-a răcit, adăugaţi icrele treptat peste el şi frecaţi până se leagă la loc.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.