"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seventeen + 6 =

4 × 3 =

Nu-I așa că până acum știați că usturoiul se păstrează tot restul anului, doar dacă legați împletituri? Sau introdus în saci de plasă? Există și alte metode sigure, pe care le găsiți în rândurile de mai jos.

loading...

Alegeți un loc întunecat și uscat

Pentru a păstra usturoiul, un lucru foarte important este să îl puneți într-un loc uscat și întunecat, la temperatura camerei. Puteți alege să-l puneți la frigider, îl puteți așeza în cartofi și astfel veți reduce umiditatea. O altă modalitate este să mărunțiți bine usturoiul, apoi să-l introduceți la congelator. Acesta se va așeza într-o tavă cu gheață și se va lăsa să se solidifice. Ulterior, puteți pune usturoiul înghețat într-o pungă. Când veți avea nevoie de usturoi, scoateți cubul și puneți-l direct în mâncare. Usturoiul se va păstra foarte bine dacă va fi pus într-un borcan și acoperit cu ulei.

Este ideal pentru momentul când aveți nevoie să-l puneți la salate. O aroma unică va avea usturoiul care va fi copt la cuptor timp de aproximativ 45 de minute. Mai mult decât atât, acesta se va menține un timp foarte lung. Nu în ultimul rând, puteți opta pentru usturoiul deshidratat. Acesta se va tăia în felii și pus în deshidrator. Va fi gata când va fi moale și îl puteți adăuga la orice fel de mâncare. (C.L.)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.