"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − nine =

18 + twenty =

Pentru oricare dintre noi, în plină vară, un pahar cu apă acidulată rece este o adevărată binefacere. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă și afirmă că trebuie să avem mare grijă cât consumăm, deoarece crește pofta de mâncare!

loading...

Vinovatul este dioxidul de carbon!

Sigur că la prima vedere apa acidulată este o variantă mult mai bună decât sucurile dulci, dar cercetătorii de la Universitatea Birzeit din Palestina au demonstrat că aceasta favorizează apariția kilogramelor în plus. Vinovat este dioxidul de carbon care contribuie la creșterea poftei de mâncare. Experimentul s-a desfășurat pe 16 cobai, care la începutul studiului au avut aceleași kilograme. Aceștia au fost împărțiți în patru grupuri, astfel: primul grup a primit apă mineral carbogazoasă, al doilea o băutură îndulcită, dar plată, cel de-al treilea o băutură îndulcită cu acid și ultimul o băutură cu îndulcitor, acidulată.

De menționat că toți cobaii au mâncat cât au dorit. După trei luni de cercetări, s-a ajuns la concluzia că animalele care au primit băuturi acidulate cu consumat cu 20% mai multă mâncare, iar în urma testelor de sânge a reieșit că aceștia au avut niveluri mari de grelină, cunoscut ca hormonul foamei. Aceleași rezultate au reieșit și în urma testelor pe oameni, nivelul de grelină al acestora fiind de șase ori mai crescut ca în cazul oamenilor care au consumat apă plată. (C.L.)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.