"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 1 =

17 − 2 =

Nu există părinte care să știe ce este aceea o miorlăială, acea văicăreală a celor mici, momentul când nu pe convine nimic, sunetul acela despre care specialiștii spun că este de câteva ori mai deranjant decât zgomotul făcut de o bormașină. Și ați face orice să înceteze sunetele acelea indecise, dar nu știți cum să procedați. Iată ce trebuie să faceți ca să îi liniștiți pe cei mici.

loading...

Cei mici adoptă această metodă când au nevoie să atragă atenția

Oamenii de știință spun că majoritatea copiilor miorlăie între 2-4 ani, dar aceasta se poate întinde chiar și până la vârsta de 7 ani. Motivul? Cei mici apelează la acest ton cel mai adesea când vor să atragă atenția. De asemenea, copiii miorlăie când sunt obosiți, dar nu își dau seama, sunt speriați sau derutați, au nevoie de ajutor și asta îi deranjează, sunt puși să facă un lucru și nu vor. Nu în ultimul rând, cei mici știu că dacă vor adopta metoda miorlăitului, părinții le vor da tot ce își doresc. Ce trebuie să faceți?

Dați-I copilului o îmbrățișare

În primul rând să identificați problema. Oare copilului îi e foame? Sau poate e obosit? Trist? Specialiștii ne îndeamnă să nu ignorăm copilul sub nici o formă, să nu ne răstim la el, să nu-l trimitem în camera lui și mai ales să nu îi spunem să termine cu miorlăiala, pentru că vom agrava problema. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să îi dăm copilului o îmbrățișare, să discutăm calm eventual să ne jucăm împreună. Specialiștii susțin că miorlăiala este un semnal de alarmă pe care copilul îl trage pentru a primi ajutor de la părinte. (C.L.)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.