"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − ten =

9 + fourteen =

Ați crezut că nu veți consuma curent dacă lăsați anumite aparate în priză iar acestea nu funcționează? V-ați înșelat! Iată la ce trebuie să fiți foarte atenți pentru a nu vă trezi cu factura încărcată.

loading...

Nu lăsați încărcătorul în priză

Cu siguranță sunt foarte multe persoanele care lasă încărcătorul în priză chiar dacă acesta nu funcționează, fără să știe că un simplu încărcător lăsat în priză consumă în jur de 1,2 w pe zi. Sigur că poate părea neimportant pentru noi, însă puteți să vă gândiți dacă aveți câteva încărcătoare ce consum ați putea avea… aproximativ 22 w pe zi consumă chiar dacă este închis și un tuner tv, iar televizorul consumă, la rândul său, 24 w/zi, închis fiind.

De aceea, cel mai indicat este să scoateți televizorul din priză atunci când plecați de acasă. Curent electric consumă și calculatoarele și laptopurile folosite de noi, care poate ajunge chiar și la 96 w/zi. De aceea, e bine ca și acestea să fie scoase din priză. Pentru a limita consumul de curent electric scoateți din priză și cuptorul cu microunde și acesta nu va mai consuma 108 w/zi, așa cum este estimat. Nu în ultimul rând, dacă veți fi atenți veți evita și momentele de supratensiune care v-ar putea strica grav apatatele electrocasnice. (C.L.)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.