"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

sixteen − thirteen =

1 × five =

De câte ori nu v-ați trezit cu pete pe piele, fie că sunt roz sau maronii? Sigur că de cele mai multe ori nu le dăm atenție, însă ar trebui să știm că acestea pot ascunde diferite probleme de sănătate. Iată câteva motive penru care ne apar pete pe piele.

loading...

Excesul de soare

Ați fost la mare sau pur și simplu ați stat prea mult în soare? Atunci să nu vă mire că veți putea trezi cu niște pistrui mai deschiși la culoare. De asemenea, petele pot apărea și odată cu înaintarea în vârstă, când pielea, din nefericire, are de suferit și vă puteți trezi cu acele pete maronii.

Mai ales în timpul verii, ne putem confrunta din cauza transpirației abundente sau a prezenței la piscine sau dușuri comune cu anumite ciuperci, pe care trebuie să le luăm în seamă pentru că ne-ar putea crea probleme grave mai târziu. Totodată, petele maronii pot apărea și ca urmare a faptului că ficatul este încărcat de toxine. Nu în ultimul rând, stresul intens duce la apariția unor pete albe ca laptele, care pot apărea la orice vârstă. Este vitiligo care se poate instala pe orice zonă a corpului. Chiar dacă boala este nevindecabilă, se poate ameliora prin diverse tratamente. (C.L.)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.