"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Vă place să savurați un vin de calitate, alături de cei mai buni prieteni, nu-i așa? Dar știți dacă cel pe care l-ați achiziționat e într-adevăr un vin de calitate, sau e contrafăcut? Iată cum vă dați seama că aveți în pahar un vin care nu este bun.

Vinurile bune nu au dopuri de plastic!

Un lucru esențial atunci când cumpărați o sticlă cu vin este să vă uitați cu mare atenție dacă dopul este din plastic sau nu. Pentru că vinurile de calitate nu au dopuri de plastic. Pe de altă parte, la un vin bun, dopul nu miroase niciodată a mucegai, ci doar a fructe. De asemenea, studiați bine eticheta vinului, iar dacă aceasta are defecte, poate că ar fi bine să vă reorientați. Nu uitați că producătorii unui vin de calitate, nu-și permit niciodată așa ceva. Un truc excelent pentru a vă da seama ce vin aveți pe masă este testul cu bicarbonatul de sodiu. Dacă vinul este bun atunci el își va modifica culoarea, dacă este sintetic, va rămâne neschimbat. Nu în ultimul rând, puteți apela la ajutorul cretei. Puneți puțin vin pe o bucățică de cretă și dacă pata devine deschisă la culoare, vinul este cel de care aveți nevoie. (C.L.)

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.