"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 − two =

12 − eight =

Un preot din Iaşi aduce zâmbete pe feţele copiiilor nevoiaşi. Anul trecut le-a promis că vor merge împreună la plajă. Şi nici pandemia nu l-a oprit să se ţină de cuvânt.

loading...

100 de norocoşi au ajuns deja pe litoral şi se bucură de apă şi soare. Alţi 100 îşi aşteaptă rândul, scrie observatornews.ro.

O săptămână. Atât vor rămâne acolo, împreună cu preotul şi câţiva dintre părinţi.

Dan Damaschin, preot: Iată că am ajuns şi noi la mare. Copiii se simt extraordinar la primul contact cu apa: joacă, bucurie. Au mâncat.

Masa de dimineaţă au luat-o chiar pe plajă, imediat după coborârea din autocar. Iar după bălăceală, îi aşteptau şi alte surprize, la hotel.

Dan Damaschin, preot: Aşteptăm îngheţate, avem promişi colaci secuieşti, avem pepene la discreţie. Oamenii din Constanţa ne sunt aproape şi au grijă ca aceşti copii să fie cât mai bine primiţi.

Unii dintre ei sunt orfani. Alţii sunt bolnavi. Pentru toţi, părintele a luptat cât a putut.

Daca, in anii trecuți, principala grija era pentru a le asigura copiilor pălării și loțiuni solare pentru a nu avea arsuri sau pentru a face insolație, anul acesta nelipsite sunt măștile de protecție și gelul dezinfectant.

Dan Damaschin, preot: S-a călătorit respectând toate regulile sanitare, iar aici pe plajă, totul este cum nu se poate mai bine.

În apă, la tot pasul, copiii sunt supravegheaţi de către salvamarii voluntari. Starea lor de sănătate va fi monitorizată pe tot parcursul vacanţei, dar și la întoarcere… pentru câteva zile.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.