"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

thirteen − 8 =

three × five =

Dacă vreţi să aveţi o grădină colorată şi înmiresmată, plină de roze până toamna târziu, trebuie să acordaţi o grijă deosebită tufelor de trandafiri, mai ales în ceea ce priveşte tăierea lor.

loading...

După fiecare val de înflorire, atunci când tufele de roze se ofilesc, acestea trebuie tăiate ţinându-se cont de un secret. Odată urmat acest secret, planta va înflori din nou în loc să își canalizeze puterea pentru a fructifica.

Iată care este secretul tăierii trandafirilor după fiecare val de înflorire:

În timpul înfloririi se taie vârful lăstarilor cu flori trecute de 2-3 noduri, de la vârf în jos. În felul acesta, se va îndepărta fructul care rămâne după ce floarea se ofilește.

Dacă sunt mai mulți trandafiri trebuie doar să rupem floarea trecută cu tot cu fruct.

Tăierea trandafirilor după ce trece valul de înflorire

Tăierile în verzi, mai ample, se fac când toate florile trandafirului s-au trecut. Se aplică tăieri ample, ca la începutul primăverii și se scurtează ramurile la 4-5 noduri (circa 20 cm) pentru a aerisi tufa. Se scurtează și ramurile care au crescut spre interior. Astfel, pentru un trandafir Teahibrid (cei care au o singură floare pe tijă) trebuie să lăsăm 4-5 ramuri viguroase și frumoase, iar la trandafirii Floribunda (cei care au mai multe flori pe tijă), ideal ar fi să lași 5-6 ramuri viguroase. Lungimea ramurilor ar trebui să fie de aproximativ 20 cm, scrie jurnalul.ro.

Aplicând aceste tăieri după fiecare val de înflorire, vei stimula următorul val care va fi la fel de spectaculos ca cel de dinainte. Aveţi grijă ca după fiecare lucrare de tăiere, trandafirii să beneficieze de umiditate. În final, cu o lună înainte de primul îngheț, trebuie să nu mai tăiem trandafirii. Pur și simplu, lasăm fructele să se coacă, un proces prin care rozele se pregătesc cel mai bine pentru iarnă.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.