"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 3 =

17 − one =

A muncit ani la rand peste hotare, iar cand s-a intors a ramas fara casa, fara bani, fara familie si fara copil. A patit-o o femeie din satul Troita, raionul Leova. Ea spune ca a plecat in Israel ca sa-si intretina familia si a trimis toti banii sotului care a ridicat o casa cu doua etaje. Cand a revenit, cuplul s-a despartit, iar judecata a decis ca baiatul sa ramana cu tata, principalul argument fiind ca mama a stat departe de copil prea mult timp.

loading...

Rodica a plecat in Israel inca pe cand copilul ei avea trei ani. De lucru in sat nu avea nici ea, nici sotul asa ca s-a vazut nevoita sa plece.

MAMA: “Iata aceasta este casa, dar e incuiata. Nici macar hainele nu am reusit sa mi le iau de acolo. In interior am facut reparatie de vreo 80 mii de lei cand am venit.”

Intre timp, povesteste Rodica, trimitea acasa tot ce castiga, iar din acei bani, sotul ei construia casa lor cu doua etaje.

N-au mai apucat, insa, sa traiasca impreuna in ea. Cand a revenit barbatul ar fi devenit violent, asa ca ea a decis sa-l paraseasca.

MAMA: “Ma batea si ma injosea si eu nu am mai putut sa indur sa fiu umilita.”

Judecata a decis, insa, ca baiatul de noua ani va ramane cu tata. Asa ca acum mama poate doar sa-l viziteze periodic.

MAMA: “Eu nu pot sa-mi cresc copilul, sa fiu alaturi de el, sa facem temele impreuna.”

Tatal micutului nu a vrut sa discute cu noi.

“Plecati de aici. Na, vorbeste cu avocatul! Chemati politia.”

Femeia spune ca a pierdut judecata pentru ca nu a avut bani nici macar sa-si plateasca in avocat. A gasit unul care a venit la o singura sedinta. In timp ce barbatul si-a angajat un avocat care a obtinut castig de cauza, principalul argument fiind faptul ca in toti acesti ani mama ar fi fost departe de copil.

MAMA: “El e mituit si judecata, a platit tot din banii pe care eu i-am muncit in Israel.”

Acum mai are la dispozitie doua saptamani ca sa atace decizia Judecatoriei Leova, dar se teme ca in lipsa unui avocat va pierde din nou procesul. Parintii sunt gata sa o ajute.

“O sa vindem niste vite, cumva sa o ajutam sa plateasca un avocat.”

MAMA: “El m-a amenintat ca daca o sa continui o sa ma lipseasca de drepturile parintesti si nici sa-mi vad copilul nu voi mai putea.”

Pentru ca nu a implinit varsta de 10 ani, copilul nu poate sa-si spuna pararea in fata instantei si nu poate alege cu cine sa locuiasca. Astfel de litigii izbucnesc destul de des in cuplurile destramate. Totusi de cele mai multe ori instanta decide ca, dupa despartirea parintilor, copilul sa ramana cu mama.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.