"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × three =

9 + 17 =

Episcopul Nicodim al Severinului şi Strehaiei s-a rugat Sfintei Ana şi fiicei ei, Născătoarea de Dumnezeu, pentru încetarea epidemiei de coronavirus.

loading...

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orşova care şi-a sărbătorit hramul.

„Sfânta Ana, cea care rămâne pildă de rugăciune puternică, să mijlocească împreună cu Fiica ei, Născătoarea de Dumnezeu, Pururea Fecioară Maria, pentru toţi pelerinii, pentru noi, pentru toţi creştinii”, scrie basilica.ro.

„Să se roage înaintea Preasfintei Treimi ca să dispară acest virus, această molimă care aduce suferinţă celor care s-au îmbolnăvit, dar şi oarecare frică în inimi”, a spus Preasfinţia Sa potrivit Trinitas TV.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii aşezământului monastic.

Răspunsurile liturgice au fost date de Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

Aşezată pe coama Dealului Moşului ce domină Orşova şi împrejurimile sale, de unde privitorul poate admira pitorescul golfului Cerna cu potcoava noului oraş ce se ridică în jurul malurilor sale, dar şi o parte a imen¬sului lac de acumulare până la „Porţile de Fier” ale bătrânei Dunări, Mănăstirea „Sfânta Ana” ţine să amintească celor ce-i trec pragul că aceste locuri sunt încărcate de istorie şi că aici a reînviat viaţa monahală, cu îndemnul sacru al vieţii moral-creştine.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.