"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sărbătorită pe 6 august cu mare cinste și evlavie, Schimbarea la Față a Domnului este un moment plin de tradiții și superstiții, păstrate încă în satele românești.

Nu spălați haine pentru că vă năpădesc păduchii și ploșnițele

Potrivit tradiției, în această zi nimeni nu are voie să se spele pe cap pentru că se spune că se va îngălbeni și se va usca ca florile care se veștejesc. De asemenea, cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi și ploșnițe.

PUBLICITATE

Tot tradiția spune că cei care nu-și văd umbra capului la răsăritul soarelui în dimineața zilei de 6 august, se crede că vor muri până la sfârșitul anului. Nu vă certați cu nimeni în această zi și nici să nu fii certat de cineva, pentru că vă va merge rău tot anul. De asemenea, în această zi trebuie să vă rugați pentru că veți scăpa de o patimă. Femeile însărcinate dacă vor ține această zi, se spune că vor avea o naștere ușoară și copii sănătoși.

De asemenea, o veche superstiție spune că nu e bine să faci baie în apele repezi de munte, pentru că vin cerbii să le spurce și se va îmbolnăvi. Totodată, acum nimeni nu are voie să nu mai doarmă afară.

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]