"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 4 =

five + 1 =

Rămânem acum tot la alimentaţie. Şi cum suntem într-un sezon bogat în fructe şi legume sfatul nutriţioniştilor este să profităm cât mai mult.

loading...

De exemplu roşiile, vedetele meniurilor de vară sunt hrană dar pot deveni şi tratament. Datorită licopenului acel antioxidant care le dă culoarea roşie sau portocalie şi care este mai puternic decât vitamina C, spun studiile ştiinţifice, scrie observatornews.ro.

Studiile au demonstrat că licopenul este un fitonutrient care previne apariţia celulelor canceroase şi încetineşte dezvoltarea acestora.

Amalia Anghel, medic dermatolog: Cea mai importanta sursa sunt fructele si legumele colorate oranj-rosii, principalele sunt tomatele, rosiile, in special tomatele concentrate, sucul de rosii sau pasta, ketchup, acolo gasim o cantitate importanta de licopen. De altfel exista si suplimentele orale, prefer ingredientele naturale.

Practic, de fiecare dată când consumăm alimentele bogate în licopen, organismul nostru are de câştigat.

Amalia Anghel, medic derma: Ne protejeaza in primul rand de arsurile solare si blocheaza radiatia razelor UV asupra pielii. bineinteles ne protejeaza impotriva aparitiei cancerului de piele, are efect antioxidant important si ne previne aparitia imbatranirii, asa cum spuneam.

Asadar, putem spune despre licopen ca este nutrientul vedeta al verii. Intr-un singur pahar cu suc de rosii, avem doza necesara de licopen, care ne protejeaza de razele ultra violete. Recomandarea specialistilor este sa fie consumat dimineata, inainte de expunerea la soare.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.