"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × 5 =

four × five =

O tânără de 24 de ani din România a impresionat Vitenamul prin dedicarea ei pentru învătătură. Pasionată de călătorie şi dornică să ajungă diplomat, românca a fost timp de doi ani profesoară de limba engleză în statul asiatic.

loading...

Românca noastră a ajuns chiar şi în presa locală după ce a fost fotografiată la cursuri într-un costum tradiţional vietnamez, scrie observatornews.ro.

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Mi-am dorit să merg în Vietnam, să văd cum e viaţa de acolo. Mi-am dorit ca toată această experienţă, oarecum să fie începutul carierei mele.

La 24 de ani, Otilia are o voinţă de fier. Visează să ajungă diplomat şi să reprezinte România peste hotare. Dar mai presus de toate, vrea să dea o mână de ajutor acolo unde este nevoie. Până la urmă, pentru ea, asta înseamnă să fii diplomat.

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Le-am spus oamenilor: “Îmi doresc să devin diplomat, dar nu ştiu cum sa o fac! Cum pot eu să devin diplomat? Am început de una singură să caut pe internet tot felul de metode. Prin intermediul acesta am văzut că diverşi diplomaţi din toată lumea sau de-a lungul planetei merg şi ajută oamenii care sunt aflaţi în nevoie.

Românca era studentă în anul doi la ASE atunci când a plecat ca voluntar în Egipt. Acolo a descoperit ce înseamnă o cultură diferită de a noastră. De acolo şi până în Vietnam a mai fost nevoie de un singur pas. A plecat în Asia cu un internship plătit.

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Am crezut că asta mă va ajuta pe mine să-mi dezvolt abilităţile, să-mi dezvolt skillurile, să văd cum e să interacţionez direct cu oamenii dintr-o altă realitate.

Aşa se face că, timp de doi ani, Otilia Dogaru a fost profesoară de limbă engleză. Iar elevii au îndrăgit-o din prima clipă. Dovada?

Tânără româncă a devenit virală pe internet după ce elevii ei au postat mai multe poze în care apăre îmbrăcată într-un costum tradiţional vietnamez. Povestea Otiliei a ajuns inclusiv în presa de acolo.

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Întotdeauna cred că acesta a fost cuvântul definitoriu al experienţei mele: impact. Mi-am dorit ca tinerii să aibă o perspectivă globală, să se simtă înţeleşi de către cineva. Am încercat să-i ascult, să-i ghidez, să le fiu cumva un mentor.

Când pandemia a ajuns în Vietnam românca a decis să se revină în sânul familiei. Acum urmează cursurile de master la o universitate din Marea Britanie.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.