"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Pandemia a schimbat modul în care ne planificăm vacanţele. Dacă înainte bugetul ar fi fost grija noastră principală, acum din ce în ce mai mulţi dintre noi căutăm zone cât mai liniştite, fără aglomeraţie, dar în care să nu ne plictisim. Mărginimea Sibiului e una dintre destinaţiile de top din Ardeal, unde păstrarea distanţării fizice nu este o problemă. Atuurile zonei sunt istoria bogată, tradiţiile păstrate cu sfinţenie, mâncarea delicioasă şi natura bogată, care poate fi explorată la pas.

La poalele munţilor Cindrel şi Lotru, cuibărită între Valea Oltului şi Valea Sebeşului, se află Mărginimea Sibiului. O zonă unică şi încărcată de istorie, un ţinut care cuprinde 18 localităţi ,unde tradiţionalul şi modernul se îmbină sub ochii turiştilor, scrieobservatornews.ro.

Aici, oamenii încă poartă costumul popular, pictura pe sticlă e o tradiţie transmisă din generaţie în generaţie, iar gastronomia locală e greu de egalat. Este şi regiunea ideală pentru o vacanţă în care regulile anti-COVID pot fi respectate cu uşurinţă.
Toată lumea e prietenoasă, mâncarea e foarte bună!

PUBLICITATE

Mirosul de iarbă proaspăt cosită, susurul apei şi turmele de oi răsfirate pe culmi de munte îi întâmpină pe turiştii care ajung pentru prima dată în Gura Râului. La pensiuni, e forfotă mare. Se pregătesc bucatele cele mai alese, iar camerele sunt pregătite cu atenţie.

Simona Câmpean, proprietară pensiune: Curţile pensiunilor sunt aerisite, masa se serveşte pe terasă. Se pot face plimbări la barajul de la Gura Râului, se pot face plimbări în Cheile Cibinului, Sibiul este extrem de aproape, pot fi văzute muzeele din Sibiu.

Mergem mai departe, la patru kilometri de Gura Râului, unde descoperim un alt sat pitoresc: Orlat. Cu o istorie zbuciumată, care se întinde de-a lungul a circa 700 de ani, Orlatul poate fi descoperit la pas într-o singură zi. Iar seara, turiştii se pot caza într-un conac boieresc.

PUBLICITATE

Carmen Siminie, proprietară pensiune: Aici e asigurată distanţarea fizică, datorită spaţiului generos pe care îl avem şi pe care îl punem la dispoziţie turiştilor. Curtea are un hectar jumătate.

Anul trecut, judeţul Sibiu a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Aşa că, turiştii care poposesc în Mărginimea Sibiului nu pot rata bucătăria locală.

Carmen Siminie, proprietară pensiune: Noi folosim pentru preparatele noastre produse achiziţionate de la producătorii locali.

PUBLICITATE

În Mărginimea Sibiului, preţul pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus porneşte de la 150 de lei pe noapte.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.