"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × four =

four × 2 =

După luni de izolare, de stat în cea mai mare parte a timpului în casă, fiecare dintre noi a învățat mai multe lecții.

loading...

Potrivit unui grup de psihologi citați de publicația The Lancet, perioada aceasta ar fi putut avea și un impact pozitiv – o șansă de dezvoltare personală, o înfruntare a propriilor vulnerabilități și temeri și, totodată, depășirea lor. Mulți dintre noi am descoperit noi fațete ale personalității noastre, am valorificat avantajele muncii de acasă, am petrecut mai mult timp alături de cei dragi, am învățat să fim multifuncționali și să împăcăm atribuțiile casnice cu cele legate de job, scrie observatornews.ro

În acest articol, indiferent de experiența din izolare, vom puncta lecțiile pozitive învățate de fiecare după două luni, indiferent de percepția asupra situației.

În perioada de stat acasă, ai descoperit că nu mai e nevoie să iei produse direct de pe raft, să stai la cozi interminabile, să pierzi timpul așteptând să ajungi la casă, pentru a achita cumpărăturile. Shopping-ul online este alternativa la cel clasic, iar orice, chiar și produsele alimentare, se află la un click distanță. Acest obicei – al cumpărăturilor dintr-un supermarket online – ar putea fi păstrat în continuare, fără a-ți pune în niciun fel în pericol sănătatea. În plus, este comod să primești la ușă tot ceea ce ai nevoie, fără a te mai deplasa tu la magazin.

Muncă remote

Facebook și Google au anunțat că vor menține munca remote până la finalul anului. La nivel global, potrivit unui studiu recent, angajații ar opta, dacă ar avea posibilitatea, să lucreze, în medie, 3,4 zile de la birou şi 1,6 zile de acasă. Cel puțin aceasta este concluzia unui sondaj realizat de către o companie de consultanță. Evitarea traficului dimineața, stabilirea propriului ritm de muncă, îmbinarea utilului cu activități plăcute, pauzele de relaxare sunt numai câteva dintre avantajele muncii de acasă. Dacă ai observat că ești eficient și lucrând din confortul propriei locuințe, îi poți propune șefului tău să mai lucrezi de acasă sau, cel puțin, să combini cele două posibilități de a munci.

Igienă mai atentă

Cu toții am învățat să fim mult mai atenți cu igiena, să nu ne atingem fața de sute de ori într-o zi, să ne dezinfectăm mâinile după ce am atins suprafețe murdare și să respectăm spațiul personal al celorlalți. Acest obicei este cu siguranță unul bun și, astfel, poate fi păstrat chiar și după eradicarea pandemiei. Așadar, îți poți reface stocurile de dezinfectant de mâini și spirt, indiferent de situație, scrie observatornews.ro

Sportul acasă

Ar fi păcat să nu te bucuri de natură, de alergatul prin parc, de mișcarea în aer liber, însă atunci când vremea nu permite acest lucru, știi deja că te poți descurca și acasă, având nevoie de o simplă saltea de fitness. Sportul acasă, ghidat de un tutorial online, este eficient, ușor de realizat și la îndemâna oricui. Dacă încă nu ești pregătit să-ți reînnoiești abonamentul la o sală de fitness, nu ar trebui să fie nicio problemă.

Chiar dacă ai traversat o perioadă dificilă, ca noi toți, de altfel, în loc să te concentrezi pe aspectele negative, ai putea să valorifici în continuare, în avantajul tău, lecțiile învățate.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.