"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Atenție mare! Să nu zici celorlalţi ce ți-a spus duhovnicul la Spovedanie! 3 Legi fundamentale pe care dacă le încalci se întâmplă multe tulburări și necazuri:

Trei legi fundamentale ale Tainei Spovedaniei

Părerea lui fundamentală a Părintelui Sofronie de la Essex era că Taina Spovedaniei diferă de o simplă dis¬cuţie. Cel ce se spovedeşte spune elementul central al gândului sau al păcatu¬lui sau al patimii care îl necăjeşte, fără să intre în amănunte, iar duhovnicul lasă liber – să fie exprimat către cel ce se spovedeşte –primul gând care vine după rugăciune.

De asemenea, spunea că atunci când cineva îl întreabă pe duhov¬nic şi ia sfat, trebuie să primească sfatul acela ca fiindu-i destinat numai și numai lui, și să încea¬pă să-l îndeplinească, fără să zică celorlalţi ce i-a spus duhovnicul. Mi-a spus de multe ori că aceasta era una din legile fundamentale ale Tainei Spovedaniei. Când legea este încălcată, se întâmplă multe tulburări, dar şi numeroase împotriviri ale multor persoane împotriva duhovnicului.

Mai spunea că o altă lege legată de Taina Spovedaniei este de a nu ajunge ucenicul să se contrazică cu duhovnicul.

Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, p. 284

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.