"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × four =

4 × 2 =

Fulgii de drojdie uscată inactivă sunt o sursă vegană sănătoasă de proteine, fibre şi vitaminele din complexul B.

loading...

Aroma acestora, asemănătoare brânzei, le fac produsul ideal pentru a fi adăugat în diverse tipuri de mancare, precum pastele, piureul de cartofi sau conopida, floricelele, salatele şi multe altele, scrie observatornews.ro.

Ce sunt fulgii de drojdie uscată inactivă

Dacă ţi-ai propus să adaugi în alimentaţia ta fulgi drojdie uscată inactivă, este bine să ştii exact ce sunt aceştia. Sunt o drojdie, mai exact o specia a ciuperci numită Saccharomyces cerevisiae. Spre deosebire de drojdia utilizată la coacerea pâinii, care este activată, celulele din fulgii de drojdie uscată sunt dezactivate în urma un proces special.

După cultivarea unei tulpini de drojdie într-un mediu precum melasă sau zahăr, urmează dezactivarea acesteia, proces care se realizează prin supunerea la căldura sau prin pasteurizare. După care, drojdia este recoltata, spălată, uscată şi ambalată sub formă de fulgi de drojdie uscată inactivă. Produsul final are aromă de nuci şi parmezan, fiind ideal pentru vegani si vegetarieni.

Ce conţin fulgii de drojdie uscată inactivă

Drojdia uscată inactivă este o sursă bogată de proteine şi furnizează toţi cei nouă aminoacizi esenţiali. Două linguri de fulgi de drojdie uscată inactivă conţin 50 mg sodiu, 6 g carbohidraţi, 4 g fibre şi 10 g de proteine. În plus, fulgii de drojdie uscată inactivă sunt o sursă bogată de vitamine B, inclusiv vitamina B12, vitamina B6 şi folat, sau vitamina B9.

Vom vedea în continuare 6 beneficii ale fulgilor de drojdie uscată inactivă.
Sunt o sursă bogată şi completă de proteine

Majoritatea surselor de proteine vegetale sunt incomplete pentru că nu conţin cei nouă aminoacizi esenţiali care se găsesc în proteinele de origine animală. Din fericire, două linguri din fulgii de drojdie uscată inactivă conţin 10 gr de proteine, fiind una dintre puţinele opțiuni vegane care se califica ca o proteină completă. Acest lucru înseamnă nu numai că asigură saţietatea, dar ajută şi la menţinerea tonusului muscular sănătos.

Sunt o sursă sănătoasă de fibre solide

Am văzut că două linguri de fulgi de drojdie uscată inactivă conţin 4 grame de fibre solide. Pe lângă faptul că asigură senzaţia de saţietate, fibrele sunt necesare pentru promovarea sănătăţii digestive, asigurând un tranzit intestinal regulat.

Sunt o sursă bogată de vitamina B12

Vitamina B12 este necesară pentru producerea celulelor roşii din sânge şi menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Deficitul de vitamina B12 poate duce la anemie şi poate sta la baza afecţiunilor neurologice. În mod normal, obţinem această vitamină din produsele de origine animală, cum ar fi ouăle, carnea, peştele şi lactatele, de aceea veganii şi vegetarienii au nevoie de o altă sursă de vitamina B12. Aceasta poate consta în fulgii de drojdie uscată inactivă, care sunt de provenienţă vegană. Două linguri la fiecare două zile sunt de ajuns pentru a asigura tot necesarul de vitamina B12.

Ajută la reducerea colesterolului

Fulgii de drojdie uscată inactivă conţin beta glucan, un tip de fibre care ajută la reducerea nivelului de colesterol. Cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătăţii inimii, beta glucanul se găseşte şi în anumite cereale precum ovăzul şi orzul.

Sunt bogaţi în antioxidanţi

Fulgii de drojdie uscată inactivă au o concentraţie ridicată de antioxidanţi, în special glutation care este esenţial pentru protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ şi eliminarea toxinelor din organism. Necesarul de glutation devine şi mai important pe măsură ce înaintăm în vârstă şi producţia de antioxidanţi scade.

Stabilizează nivelul glicemiei din sânge

Datorită faptului că fulgii de drojdie uscată inactivă sunt un aliment cu un nivel scăzut de zahăr, poate ajuta la reglarea nivelului glicemic din sânge. Acest lucru atrage după sine reducerea poftelor, creşterea nivelului de energie, îmbunătăţirea somnului şi scăderea riscurilor bolilor metabolice.

Cum se pot utiliza fulgii de drojdie uscată inactivă

Datorită aromei lor de brânză, fulgii de drojdie uscată inactivă se pot adăuga la multe mâncăruri. Se pot presăra peste paste sau floricele, dau un plus de savoare legumelor şi piureurilor cum ar fi piureul de conopida sau cel de cartofi, se pot consuma cu ouă sau tofu.

Totodată, poţi sa îţi foloseşti creativitatea şi să utilizezi fulgii de drojdie uscată inactivă în combinaţie cu alte ingrediente cum ar fi nucile caju înmuiate pentru a obţine un sos vegan cu aromă intensă de brânză.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.