"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Ce legătură poate fi între albine şi insomnii? Un apicultor din Sălaj a descoperit un remediu neobişnuit pentru a îmbunătăţi calitatea somnului celor care-i trec pragul. Patul făcut din stupi în care chiar se află albine. Turiştii spun că simt imediat o stare de bine şi de relaxare, datorită aromelor de miere şi propolis și de la zumzetul liniştitor al albinelor.

Zumzetul albinelor se aude în curtea lui Ioan Cozma de când se ştie. A moştenit 130 de stupi de la tatăl său. Şi pentru că afacerea i-a mers bine s-a gândit să-şi construiască chiar şi o pensiune, scrie observatornews.ro.

Ioan Cozma, apicultor: Am zis să facem o pensiune tematică, o pensiune la care oamenii să vină să vadă albina, să guste produsele obţinute în urma creşterii albinelor.

PUBLICITATE

După ce a călătorit peste hotare, omul a decis să dezvolte mai mult afacerea. A construit o casă din pământ în care turiştii participă la sesiuni inedite de apiterapie, menite să îi ajute să doarmă liniştiţi.

Acest pat este format din patru stupi, perfect funcţionali cu zeci de mii de albine care chiar şi în acest moment produc miere. Zumzetul lor, mirosul de polen, dar şi vibraţiile pe care le simţim, stând pe pat, ne ajută să adormim în doar câteva minute.

Şi propolisul din stup are efecte benefice asupra sănătăţii turiştilor.

PUBLICITATE

Localnicii au fost primii care au dormit pe patul din stupi.

O oră de apiterapie în căsuţă costă 10 lei. Iar pentru o noapte de cazare la pensiune turiştii plătesc 130 de lei pe noapte.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]