"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven + four =

20 − 9 =

Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

loading...

INGREDIENTE:

(pentru 3 borcane de 370ml)

1.2 kg caise coapte

700 g zahar

sucul de la 1 lamaie mica

samburii caiselor folosite

PREPARARE:

Caisele spalate se rup in jumatate si se pun oala. Punem zaharul peste ele, scuturam oala astfel incat sa ajunga zahar pe toate caisele, apoi le lasam sa astepte in jur de 1 ora. In acest timp spargem samburii de caise si luam miezul pentru a-l folosi in gem.

Punem la fiert caisele cu zahar, la foc mic-mediu, adaugam sucul de lamaie si amestecam in oala in primele minute foarte des (pentru a nu se lipi fructele sau zaharul de fundul vasului).

Fierbem gemul in jur de 20-30 minute din momentul in care incepe sa dea in clocot, sau pana in momentul in care facem proba cu picatura (punem o lingurita de gem in farfurie si daca se intareste la racire este gata).

Cand incepe sa dea in clocot adaugam si miezul din samburii caiselor folosite. Amestecand des cu lingura fructele foarte coapte se vor transforma in pasta, dar vor ramane si cateva bucatele intregi de fructe, dar putem sa folosim un mixer vertical si sa pasam fructele pentru un gem foarte fin (acest lucru il facem inainte de a pune miezul din samburi).

Punem gemul in borcane sterilizate, incalzite, imediat cum il luam de pe foc. Pe masura ce umplem borcanele, le sigilam cu capace cu filet bun.Acoperim borcanele cu paturi si lasam sa se raceasca incet, sub acestea.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.