"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 + one =

4 × five =

Printre imaginile de impact din media, din ultima perioadă, se numără și cele în care sunt surprinse cadre medicale cu iritații pe față, în urma purtării îndelungate a măștilor de protecție. Din păcate, ne expunem aceluiași risc, în lunile ce urmează, în care vom fi nevoiți să purtăm mască în spațiile închise. Pe lângă iritație, există și riscul de erupții cutanate, care pot apărea pe fondul creării unui spațiu etanșeizat la nivelul bărbiei și nasului, în care temperatura și umiditatea crescută, emanată de respirație, pot afecta țesuturile pielii.

loading...

Alegerea măștii potrivite

Varietatea de măști de pe piață poate fi deconcertantă, iar tipul de mască ales poate avea impact asupra sănătății pielii acoperite. Textura, gradul de etanșeizare și anumite substanțe cu care materialul este tratat, toate pot influența aspectul pielii și apariția unor erupții sau iritații. Cel mai important factor rămâne, însă, respirația. Prin expirare, eliminăm microbi care rămân suspendați în aerul vehiculat între zona bucală și mască. Aceștia se regăsesc într-un mediu prielnic, din cauza umidității care se produce în urma respirației.

În concluzie, este de preferat să alegi, în continuare, măști chirurgicale, cu filtre de protecție, deoarece măștile din material textil sunt mai iritante în contact cu pielea. În plus, măștile reutilizable, spălate la mașină, pot reține particule de detergent sau balsam, care pot favoriza congestionarea porilor și da curs apariției coșurilor, scrie doc.ro.

Măsuri suplimentare, pentru toate tipurile de ten

• Utilizează o mască de protecție curată, în fiecare zi, și schimb-o cât de des poți.
• Nu uita de îngrijirea buzelor – vor avea o tendință de uscare mai pronunțată în această perioadă. Aplică, în fiecare dimineață și seară, un balsam de buze intens hrănitor și reaplică-l, ori de câte ori simți nevoia, pe parcursul zilei.
• Păstrează-ți ritualul de îngrijire al pielii cu strictețe – vei avea nevoie de toate ingredientele active potrivite tipului tău de ten pentru a-ți păstra pielea sănătoasă și curată. Optează pentru ingrediente reparatoare, cum ar fi ceramidele, niacinamidele, acizii grași, uleiul de squalane.
• Nu uita să te demachiezi seară de seară. Machiajul poate fi în special eficient în această perioadă, deoarece creează o barieră suplimentară de protecție a pielii. Cu toate acestea, pe parcursul zilei, se pot acumula diverse bacterii pe suprafață, motiv pentru care este esențial să te demachiezi temeinic înainte de culcare.
• Schimbă-ți fața de pernă mai des – în acest fel vei evita apariția erupțiilor și a iritațiilor cutanate declanșate de acarienii care se depozitează pe suprafața pernei.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.