"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

19 − eighteen =

2 × 5 =

Ți-e poftă de un pepene copt și dulce, chiar dacă nu e sezonul lui? Ai acum la dispoziție cele mai bune trucuri care te vor ajuta să-l găsești pe cel pe care îl dorești.

loading...

Alege unul cu coaja netedă!

Specialiștii spun că un pepene copt și dulce este cel care are coaja fină, fără nici un fel de urmă de tăieturi sau stricăciuni. Fii atent la acest aspect ca să nu te trezești că ajungi acasă și arunci jumătate din fruct. În schimb, nu trebuie să-ți faci probleme dacă vezi că pepenele are mici găurele în coajă. Acestea sunt cauzate doar de micii viermișori sau larve care nu îl atacă, ci doar ne arată că fructul este unul natural. De asemenea, dacă observe pete de culoare bej, înseamnă că albinele au gustat din părțile foarte dulci. Când cumperi un pepene, trebuie să fii atent și la coada sa, iar cei cu coadă verde sau cei fără coajă trebuie evitați cât mai mult posibil. Nu în ultimul rând, încearcă să nu cumperi pepeni care sunt deja tăiați, pentru că un cuțit care intră în fruct lasă în urmă microorganism care pot duce la apariția paraziților intestinali.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.