"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 1 =

one × 3 =

Ai invitați sau pur și simplu ai chef de ceva bun? Nu sta foarte mult pe gânduri și fă o nemaipomenită tartă cu cireșe.

loading...

E foarte ușor de realizat, iar gustul acesteia este incredibil.

Mod de preparare

Pentru a obține această minunăție, ai nevoie de urmtătoarele ingrediente:

Pentru blat: 200 g biscuiti digestive, 50 g alune măcinate, o lingurp cu cacao, 100 g unt, esență de migdale, 50 g zahăr

Pentru cremă: 500 ml lapte, 4 gălbenușuri, 2 linguri cu amidon, 200 g zahăr, 2-3 linguri cu frișcă, vanilie

Pentru décor: cireșe fără sâmburi, un plic cu gelatină transparentă

Macină biscuiții cu robotul, apoi amestecă cât mai bine cu alunele, cacaoa, zahăru, esența și untul care va fi topit în prealabil. Ai grijă ca amestecul să fie cât mai ușor de modelat. Pentru a realiza crema, trebuie să amesteci gălbenușurile cu zahărul și amidonul, pe care îl vei dizolva în puțin lapte.

Amestecă bine și adaugă treptat restul de lapte. Lasă să fiarbă la foc mic, apoi lasă la răcit și ulterior pune frișca și vanilia. Un vas alimentar rotund se va îmbrăca în folie alimentară, apoi se va turna compoziția de biscuiți, apăsând bine cu o lingură. Se lasă la rece pentru o jumătate de oră. Ulterior, toarnă crema, pune cireșele și acoperă cu gelatina și pune-l din nou în frigider.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.