"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × one =

three × 4 =

A început agitaţia la mare, la vestea că primul val de turişti ar putea ajunge peste nici o lună pe litoral. Hotelierii şi-au stabilit propriile reguli: vor desfiinţa minibarurile şi vor îmbrăca telecomenzile în ţiplă de unică folosinţă.

loading...

Marea e doar a pescăruşilor în aceste zile. Turiştii o pot revedea peste o lună, dacă relaxarea nu va avea efect de bumerang, scrie observatornews.ro.

De la 1 iunie, terasele în aer liber ar putea să funcţioneze. Ulterior, vorbim despre o deschidere graduală, din două în două săptămâni, a restaurantelor. Într-o primă fază, la o capacitate de 50%. Apoi, integral. Cert este că managerii teraselor, restaurantelor, dar şi patronii hotelurilor sunt pregătiţi să-i întâmpine pe turişti la mare.

Călin Ile, Federaţia Industriei Hoteliere din România: Am agreat faptul ca de pe 1 iunie să deschidem terasele în anumite condiţii de siguranţă pe care le vom clarifica desigur până joi cu ANSVSA şi cu INSP.

Până la stabilirea regulilor, hotelierii “au importat” câteva măsuri pe care le-au anunţat grecii

Silvia Olah, director hotel: În acest an, vom elimina minibarul din camere. Ne-am gândit să îmbrăcăm, ca să spunem aşa, anul acesta, telecomanda într-o folie de plastic, care va fi aruncată după fiecare turist.

Mohammad Murad, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc: Luăm în calcul posibilitatea ca în hotel să avem camere speciale pentru cei ținuți în carantină. Aşa prevăd şi ultimele instrucţiuni venite din Uniunea Europeană, fiecare hotel va avea un număr de camere.

La 1 iunie, un sfert din hotelurile de pe litoral, adică peste 100, vor fi gata să-şi primească turiştii.

Anca Nedea, director executiv OPMCTA: Ne pregătim ca la 1 iunie să fim gata cu toţii. Să ştiţi că şi-n weekendul ăsta au venit români, pe proprie răspundere, pe declaraţie, au venit în scopuri de recreative.

Hotelierii se aşteaptă ca, în primul weekend în care turiştii pot să ajungă la mare, gradul de ocupare să fie de 30%.

Hotelerii cred că abia peste şase luni turismul va intra pe făgaş normal.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.