"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

six + 20 =

six + ten =

Folosit din moşi-strămoşi, siropul din conuri de brad, înlocuieşte cu succes medicamentele pentru tratarea problemelor respiratorii. Beneficiile remediului natural sunt de necontestat.

loading...

Aşa se face că, odată la doi ani, cei care trăiesc în zone de munte profită şi îl prepară după reţetele din bătrâni, scrie observatornews.ro.

În comuna Lunca Bradului, județul Mureș, prepararea siropului de brad este o tradiţie pe care toată lumea o moşteneşte.

Nu doar pentru gustul delicios, ci şi pentru nenumăratele beneficii pentru sănătate. Chiar şi cei tineri sunt obişnuiţi cu gustul răcoros al siropului din conuri de brad.

Siropul se prepară din conuri şi muguri de brad. Acestea sunt spălate şi opărite, apoi fierte cu zahăr şi conservate natural.

Ionela Jîrcan: Din doi in doi ani bradul face conurile acestea, deci anul trecut nu era.

Cei care reuşesc să strângă suficiente conuri, pot prepara alături de sirop şi dulceaţă. Bătrânii spun că orice produs din conuri de brad este bun atât pentru pofta de mâncare dar şi pentru creşterea rezistenţei organismului la boli.

Pentru cei care nu reuşesc să prepare acasă siropul de brad, remediul natural poate fi cumpărat direct de la producătorii locali.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.